Αρχική InfoMommy Συμβουλές Ποιοι είναι οι κανόνες καλής συμπεριφοράς σε ένα επίσημο γεύμα

Ποιοι είναι οι κανόνες καλής συμπεριφοράς σε ένα επίσημο γεύμα

Ποιοι είναι οι κανόνες καλής συμπεριφοράς σε ένα επίσημο γεύμα

1
Σίγουρα θα έχει συμβεί και σε εσάς. Να κάθεστε σε επίσημο γεύμα και να αρχίσετε από μέσα σας να αναρωτιέστε ποιο είναι το δικό σας ποτήρι ή ποιο ποτήρι θα χρησιμοποιήσετε για το νερό και ποιο για το κρασί, με ποιο πιρούνι/μαχαίρι θα ξεκινήσετε πρώτα, τα εσωτερικά ή τα εξωτερικά κ.ά. Επειδή όλοι λίγο πολύ τα έχουμε περάσει και έχουμε έρθει σε αμηχανία, νομίζω πως έφτασε η στιγμή να τα μάθουμε μια και καλή.

Δεν ξεχνάμε ότι το ψωμί βρίσκεται αριστερά
Το ξεκίνημα μπορεί να είναι το πιο αγχωτικό μέρος ενός επισήμου γεύματος. Προσπαθείς να θυμάσαι ποιο είναι το δικό σου ποτήρι κρασί ενώ ταυτόχρονα προσφέρεις νερό στον διπλανό σου, συστήνεσαι με τους συνδαιτυμόνες σου και θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση. Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράδοξο να πάρεις κατά λάθος το ψωμί του διπλανού σου και να αρχίσεις να το τρως. Να θυμάσαι ότι το ψωμί σου είναι στο μικρό πιάτο στα αριστερά σου.

Τα δικά σου ποτήρια είναι στα δεξιά σου
Μην ντροπιάσεις τον εαυτό σου πίνοντας από το ποτήρι κρασιού κάποιου άλλου ή πίνοντας το νερό κάποιου άλλου. Τα δικά σου ποτήρια βρίσκονται στην άκρη του μαχαιριού σου στη δεξιά πλευρά.

Χρησιμοποίησε τα μαχαιροπίρουνα από έξω προς τα μέσα
Αν καθίσεις σε ένα επίσημο δείπνο και αμέσως αρχίσεις να ιδρώνεις από την αγωνία επειδή περιστοιχίζεσαι από πολλαπλά μαχαιροπήρουνα όλων των μεγεθών, να θυμάσαι απλά αυτό το τέχνασμα: προχωράς από έξω προς τα μέσα. Ξεκίνα το φαγητό σου με τα μικρότερα μαχαιροπήρουνα , τα οποία είναι τα πιο απόμακρα από το πιάτο σου, και προχώρα προς τα μέσα καθώς σερβίρεται το επόμενο μέρος του δείπνου.

Δεν ξεκινάμε το φαγητό αν δεν έχουν σερβιριστεί όλοι
Ακόμα και αν πεινάς πολύ, οφείλεις να περιμένεις και να μην ξεκινήσεις μέχρι όλοι να έχουν καθίσει και σερβιριστεί.

Δεν θα πρέπει να είσαι το πρώτο άτομο που θα τελειώσει
Μπορεί να πεθαίνεις τις πείνας και να περίμενες πολύ ευγενικά να σερβιριστούν όλοι πριν ξεκινήσεις να τρως. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τώρα μπορείς να καταβροχθίσεις το φαγητό σου σε μερικά λεπτά σαν να μην έχεις φάει για μέρες. Δεν πρέπει ποτέ να είσαι το πρώτο άτομο στο τραπέζι που αδειάζει το πιάτο του, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιβραδύνεις δραστικά το ρυθμό σου καθώς πλησιάζεις να τελειώσεις το γεύμα σου. Όταν τελειώνεις, μην ξεχνάς να τοποθετείς στο πιάτο σου δίπλα-δίπλα το μαχαίρι και το πιρούνι σου στη θέση της ώρας 4:00 (αν το πιάτο σου ήταν ρολόι).

Μην τεντώνεσαι πάνω από τους άλλους για να φτάσεις τις πιατέλες
Ακόμη και αν μπορείς να φτάσεις το αλάτι, την πιατέλα με το κρέας, το μπουκάλι με το νερό εάν σηκωθείς από την καρέκλα σου και τεντωθείς λίγο, μην το επιχειρήσεις. Τα άλλα άτομα δίπλα σου μάλλον δεν θα εκτιμήσουν το να κρέμεσαι πάνω από τη σούπα, το νερό ή το ψωμί τους, ή το να διακόψεις τη συνομιλία τους μπαίνοντας ανάμεσά τους. Είναι καλύτερο να περιμένεις για μια κατάλληλη παύση στη συζήτηση και ευγενικά να ζητήσεις από κάποιον να σου περάσει ό,τι χρειάζεσαι.

Αν σου πέσει το μαχαιροπίρουνο
Αν κάποιο από τα μαχαιροπίρουνά σου πέσει στο πάτωμα, μην το πιάσεις στα γρήγορα και το χρησιμοποιήσεις ξανά δηλώνοντας περήφανα ότι εφαρμόζεις τον κανόνα των πέντε δευτερολέπτων. Πάρε το από το πάτωμα, ζήτα ευγενικά συγνώμη από το προσωπικό που σερβίρει και ρώτα αν μπορούν να σου το αντικαταστήσουν με ένα καθαρό.

 
Οι αγκώνες δεν πρέπει ποτέ να ακουμπούν στο τραπέζι

Υπάρχει μια απλή και πρακτική εξήγηση για αυτό: αν κλίνεις προς τα εμπρός έχοντας τα χέρια σου στο τραπέζι, εκτός του ότι θα καμπουριάζεις , θα εμποδίζεις με το σώμα σου τη συνομιλία των άλλων γύρω σου κόβοντας την οπτική επαφή τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter