Αρχική InfoKids Υγεία Πώς ανακουφίζουμε το παιδί από τον πόνο στο αυτί χωρίς φάρμακα

Πώς ανακουφίζουμε το παιδί από τον πόνο στο αυτί χωρίς φάρμακα

Πώς ανακουφίζουμε το παιδί από τον πόνο στο αυτί χωρίς φάρμακα

Αυτή την εποχή, με τις συχνές ιώσεις και τις ωτίτιδες, τα μικρά μας παραπονιούνται συχνά για πόνο στο αυτί. Τι κάνουμε στην περίπτωση αυτή; Σίγουρα ΔΕΝ δίνουμε φάρμακα χωρίς να ρωτήσουμε τον παιδίατρό μας. Η παιδίατρος κ. Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου συμβουλεύει:

Η ευσταχιανή σάλπιγγα είναι ο σωλήνας που μετακινεί τις εκκρίσεις από το αυτί προς τη μύτη. Όταν το παιδί είναι άρρωστο, η ρινική συμφόρηση και η ρινική καταρροή προκαλούν απόφραξη της ευσταχιανής σάλπιγγας. Το υγρό αποθηκεύεται στο αυτί και προκαλεί πόνο.

Τι κάνουμε τότε; Η παιδίατρος απαντά:

  1. Κάνουμε συχνές ρινοπλύσεις με φυσιολογικό ορό, τουλάχιστον πριν τα γεύματα και πριν τον ύπνο, για να απελευθερώσουμε τις ρινικές οδούς και τη δίοδο της ευσταχιανής σάλπιγγας.
  2. Τοποθετούμε ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι του παιδιού κατά τον ύπνο (όχι σε παιδιά μικρότερα των 6 μηνών), για να ευνοηθεί η αποφόρτιση του υγρού από το αυτί.
  3. Εφαρμόζουμε τοπικά στο αυτί που πονά ζεστά ή κρύα επιθέματα (π.χ. σιδερώνουμε ένα πανάκι ή χρησιμοποιούμε πάγο τυλιγμένο σε μια πετσέτα). Διαπιστώνουμε με την πράξη ποιος τύπος επιθέματος ωφελεί.
  4. Δίνουμε στο παιδί πολλά υγρά, για να ρευστοποιηθούν οι εκκρίσεις και να μη μπορούν να μετακινηθούν εύκολα από το αυτί στη μύτη.
  5. Χαρίζουμε στο παιδί μας αμέτρητες αγκαλιές, φιλιά και την αγάπη μας!

πηγή: kosmarikou.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter