Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Πώς είναι να είσαι παντρεμένη με κάποιον που δουλεύει βάρδιες

Πώς είναι να είσαι παντρεμένη με κάποιον που δουλεύει βάρδιες

Πώς είναι να είσαι παντρεμένη με κάποιον που δουλεύει βάρδιες

Τι δουλειά κάνει ο σύζυγός σας; Μήπως τελευταία παραπονιέστε για τις υπερωρίες που αναγκάζεται να κάνει; Ή μήπως παραπονιέστε, γιατί δεν είναι αρκετά κοντά με τα παιδιά και δεν σας βοηθά όσο θα έπρεπε, εξαιτίας της δουλειάς του;

Μία μαμά γράφει πώς είναι, όντως, ο άντρας σου να μην έχει σταθερό ωράριο. Αντίθετα, να πρέπει να δουλεύει καθημερινά διαφορετικές ώρες, ακόμα και μέσα στην νύχτα.

Πώς είναι να είσαι παντρεμένη και μόνη; Μόνη μαμά; Μόνη γονέας; Μόνη φίλη; Μόνη σε ένα ζευγάρι, όχι επειδή ο χρόνος σας απομάκρυνε, αλλά επειδή ο σύζυγός σου εργάζεται με βάρδιες;

«Μην με παρεξηγείτε. Ξέρω, ότι υπάρχουν γυναίκες που περνούν πολύ πιο δύσκολα από εμένα. Υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν καν σύντροφο, αλλά η δουλειά με βάρδιες μπορεί να κάνει τη συμβίωση και την ανατροφή μιας οικογένειας πολύ δύσκολη υπόθεση.

Πολλοί άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Νοσηλευτές, γιατροί, πυροσβέστες, υπεύθυνοι ασφαλείας, μεταφορείς, εργαζόμενοι στον τομέα της φιλοξενίας, υπάρχει ενδεχόμενο να δουλεύουν 24ωρα ολόκληρα χωρίς να γυρίσουν για λίγο στο σπίτι τους. Κι αν κάποιος από τους παραπάνω είναι παντρεμένος, ο σύντροφός του, συνήθως, γίνεται ένας άνθρωπος – ομάδα!

Όταν πρωτοβγαίναμε και αρχίσαμε να ζούμε μαζί, το πρόγραμμά μας δεν “συναντιόταν” και πολύ. Εγώ εργαζόμουν 8 ώρες σε μια δουλειά πρωινή, εκείνος την μία εβδομάδα θα εργαζόταν πρωί, την άλλη βράδυ, την επόμενη πρωί και βράδυ. Δεν βλεπόμασταν καθόλου, αφού όταν εκείνος γύριζε από την δουλειά του εγώ κοιμόμουν και όταν έφευγα το πρωί για δουλειά εκείνος κοιμόταν. Τα σαββατοκύριακα εγώ καθόμουν και εκείνος δούλευε, ενώ όταν έπαιρνε ρεπό, εγώ δούλευα.

Μπορεί να μην σας ακούγεται πολύ “τρελό”, αλλά υπήρχαν πολλά βράδια που έτρωγα ή κοιμόμουν μόνη μου. Υπήρχαν βράδια που οι φίλοι μας έβγαιναν και εγώ καθόμουν σπίτι, επειδή ο σύζυγός μου δούλευε. Όλοι είχαν πια συνηθίσει να με βλέπουν μόνη και εγώ να ζω την ζωή μιας δεσμευμένης μόνης.

Και ενώ δεν το πολυσκεφτόμουν, αναρωτιόμουν, ενίοτε, τι θα συνέβαινε όταν θα κάναμε παιδιά. Θα έχανε όλους τους αγώνες τους; Τις συναυλίες τους; Θα ήμουν ολομόναχη και σε αυτό;

Και η απάντηση είναι: και ναι και όχι. Μπορεί να περάσουν μέρες για να δει την κόρη μας, αλλά όταν θα είναι στο σπίτι περνά χρόνο μαζί της, βγαίνουν βόλτες και αφιερώνεται και στο μωρό μας. Προσπαθεί πολύ για να είναι κοντά μας σε όλα τα σημαντικά γεγονότα, όπως γενέθλια και γιορτές και κάνει το καλύτερο που μπορεί. Όπως και εγώ.

Όταν ξέρω ότι θα έρθει προσπαθώ να ετοιμάζω τα παιδιά νωρίς, έτσι ώστε να είναι ήρεμα και να παίξουν μαζί του. Και ξέρω, ότι όταν έρθει και έχει ρεπό, αυτές οι δύο μέρες – το σαββατοκύριακό του – θα είναι όλο αφιερωμένο σε εμάς!

Είμαι ευγνώμων. Δουλεύει τόσο σκληρά για την οικογένειά μας και έχω αποδεχτεί την δική μας εκδοχή της οικογενειακής ώρας. Αν θα ήθελα να είναι δίπλα μου όταν κυνηγάω δύο γκρινιάρικα παιδιά να κάνουν μπάνιο; Ναι. Θα ήταν πολύ καλύτερος στο να διαβάσει ιστορίες για καληνύχτα; Πιθανότατα, ναι. Αλλά είναι οι ώρες που, τελικά, περνάμε μαζί που τα κάνουν όλα αυτά να σημαίνουν κάτι. Αυτό δεν σημαίνει οικογένεια; Στιγμές μικρές και τόσο δυνατές, που όταν ενωθούν θα φτιάξουν μια μοναδική οικογενειακή ιστορία;»

Πηγή: popsugar.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter