Αρχική InfoKids Διατροφή & Fitness Πώς επηρεάζεται η επιθετικότητα του παιδιού στο τραπέζι από τη μορφή του γεύματος

Πώς επηρεάζεται η επιθετικότητα του παιδιού στο τραπέζι από τη μορφή του γεύματος

Πώς επηρεάζεται η επιθετικότητα του παιδιού στο τραπέζι από τη μορφή του γεύματος

Υπάρχει προφανώς ένα νέο μυστικό όσον αφορά τη συμπεριφορά του παιδιού σας κατά τη διάρκεια του γεύματος. Δοκιμάστε να κόψετε το φαγητό του σε μικρά κομμάτια και θα ηρεμήσει ως διά μαγείας!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι τα παιδιά είναι έως και δύο φορές πιο επιθετικά όταν τρώνε το κοτόπουλο με το κόκαλο, το οποίο αναγκάζονται να δαγκώσουν με τα μπροστινά δόντια, παρά όταν η τροφή τους κόβεται σε κομματάκια με τη βοήθεια των γονέων.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Eating Behaviors" και αποκάλυψε ότι στην ηλικία των 6-10 ετών, τα παιδιά που έτρωγαν τρόφιμα τα οποία αναγκάζονταν να δαγκώσουν με τα μπροστινά δόντια τους -όπως ολόκληρα μήλα ή καλαμπόκι- ήταν πιο ανήσυχα απ’ όταν τα έτρωγαν σε τεμαχισμένη μορφή.

κοτόπουλο

Κατά τη διάρκεια θερινής κατασκήνωσης, δώδεκα παιδιά δημοτικού σχολείου υποβλήθηκαν σε παρακολούθηση 2 ημερών όσον αφορά τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Την πρώτη ημέρα τα μισά παιδιά έφαγαν κοτόπουλο με το κόκαλο, ενώ τα υπόλοιπα μισά κομμένο σε μπουκιές. Την δεύτερη ημέρα αντιστράφηκαν οι όροι.

Και οι δύο συνεδρίες βιντεοσκοπήθηκαν και αξιολογήθηκαν από τους ερευνητές, οι οποίοι ανέφεραν πόσο επιθετικά ή χαλαρά ήταν τα παιδιά κι αν τυχόν εμφάνισαν άτυπες συμπεριφορές, όπως να πηδούν πάνω στο τραπέζι και τις καρέκλες τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά που έφαγαν το κοτόπουλο με το κόκαλο παρουσίασαν πιο επιθετική συμπεριφορά και είχαν διπλάσιες πιθανότητες να δείξουν ανυπακοή στους ομαδάρχες τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter