Αρχική InfoKids Διατροφή & Fitness Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να γίνει πιο δραστήριο;

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να γίνει πιο δραστήριο;

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να γίνει πιο δραστήριο;

Ως γονείς μπορείτε να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει την άσκηση και να τη βάλει μέσα στην καθημερινότητά του. Εξηγήστε στο παιδί σας πόσο καλό είναι να ασκείται τουλάχιστον για μια ώρα κάθε μέρα σε όλη τη διάρκεια τη ζωής του. Όπως ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε εσείς οι ίδιοι τους κανόνες για τους οποίους μιλάτε επισημαίνουν οι επιστήμονες!

  • Τα παιδιά συνήθως δεν ακούν τι τους λέμε αλλά βλέπουν τι κάνουμε εμείς.
  • Παροτρύνετε όλη την οικογένεια να ασκείται.
  • Βγείτε για περπάτημα στο πάρκο ή στο βουνό ή πηγαίνετε για να παίξετε κάποιο άθλημα όλοι μαζί.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ και ανεβείτε τις σκάλες.
  • Πηγαίνετε με τα πόδια στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στο περίπτερο.
  • Αγοράστε στο παιδί σας τον αθλητικό εξοπλισμό που χρειάζεται ένα άθλημα (π.χ. ρακέτες, μπάλες κλπ) ώστε να το ενθαρρύνετε να συμμετάσχει.
  • Πηγαίνετε τους νέους σε μέρη που να μπορούν να ασκηθούν: σε γήπεδα σε πάρκα, στο βουνό, στη θάλασσα και αποφύγετε τους κλειστούς χώρους με ηλεκτρονικά παιχνίδια.
  • Να έχετε θετική στάση και να επιβραβεύετε το παιδί σας για τη συμμετοχή του και όχι μόνο για τη νίκη. Θυμηθείτε, η σωματική δραστηριότητα πρέπει να είναι ευχάριστη για το παιδί.
  • Μπορεί να είναι είτε οργανωμένη άθληση, όπως συμμετοχή σε ένα άθλημα με μια ομάδα ή απλά κίνηση και παιχνίδι. Βρείτε ποια είναι η δραστηριότητα που το ευχαριστεί, και δημιουργήστε τις συνθήκες για να την κάνει, αρκεί να γυμνάζεται.

Η καλύτερη άσκηση είναι αυτή που είναι ευχάριστη για το παιδί και είναι σχετικά εύκολα πραγματοποιήσιμη για την οικογένεια. Αντί να βλέπετε τηλεόραση μετά το φαγητό, βγείτε όλοι για βόλτα ή παιχνίδι. Άσκηση και υγεία πάνε μαζί για μικρούς -μεγάλους!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.