Αρχική Σχολή Γονέων Πώς να διαχειριστείτε την ανατροφή των αγοριών

Πώς να διαχειριστείτε την ανατροφή των αγοριών

Πώς να διαχειριστείτε την ανατροφή των αγοριών

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα αγόρια είναι άτακτα, φωνάζουν δυνατά, κάνουν θόρυβο και είναι επιρρεπή σε καυγάδες.

Διαβάστε ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε τα αγόρια σας χωρίς να χάσετε την ψυχραιμία σας:

  • Ελέγξτε την επιθετικότητα

Αυτό που οι γονείς θεωρούν βία, όταν το παιδί τους προσποιείται ότι σκοτώνει έναν κακό χαρακτήρα σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι, τα αγόρια το βλέπουν ως τη μοναδική τους ευκαιρία να σώσουν τον κόσμο. Σκεφτείτε ότι τα παιχνίδια φαντασίας που αφορούν την επιθετικότητα μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να κατανοήσουν τα παιδιά ποιο είναι το σωστό και το λάθος. Επιπλέον, αυτά τα παιχνίδια προωθούν την αυτοπεποίθηση και την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των παιδιών. Τα παιχνίδια φαντασίας μπορούν να είναι αποτελεσματικά, εφ’ όσον το παιδί δεν έχει σκοπό να βλάψει κανέναν στην πραγματική ζωή.

Εάν πάλι αυτά τα παιχνίδια σας κάνουν να νιώθετε άβολα ως γονείς, προτρέψτε τα αγόρια σας να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες που προάγουν τη σωματική άσκηση. Επιπλέον, οι συζητήσεις με το παιδί σας σχετικά με το γιατί ένα συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού σας κάνει να νιώθετε άβολα, μπορούν να οδηγήσουν σε εποικοδομητικά συμπεράσματα σχετικά με τις αξίες της οικογένειάς σας. Τα παιδιά μπορεί να σας εκπλήξουν με την ωριμότητα των απαντήσεών τους και να σας κάνουν να αναθεωρήσετε.

  • Υιοθετήστε ευγενική συμπεριφορά

Μην αγχώνεστε για την επιθετική συμπεριφορά των αγοριών σας, αλλά κρατήστε την ψυχραιμία σας. Ένα πράγμα που οι γονείς πρέπει να αποφεύγουν όσον αφορά το επιθετικό παιχνίδι είναι η επιβολή τιμωρίας. Παρά το γεγονός ότι η σοβαρή επίπληξη μπορεί να σταματήσει προς το παρόν αυτή τη συμπεριφορά, τα παιδιά που τιμωρούνται αυστηρά είναι στην πραγματικότητα πιο πιθανό να συμπεριφέρονται εξίσου επιθετικά σε μακροπρόθεσμη βάση. Αντιθέτως, υιοθετήστε μια πιο ευγενική συμπεριφορά και επαινέστε τα αγόρια σας όταν συμπεριφέρονται με καλούς τρόπους.

  • Προωθήστε την καλοσύνη

Για την αναπτύξετε μια πιο ευαίσθητη πλευρά του γιου σας, εξηγήστε του τη σημασία της καλοσύνης με το να μοιράζεται τα παιχνίδια με τους φίλους ή να είναι προστατευτικός με τα κατοικίδια ζώα. Μπορείτε επίσης να του διαβάσετε ιστορίες που επικεντρώνονται σε άνδρες, οι οποίοι ενθάρρυναν την ειρήνη και την ισότητα. Ψάξτε για θετικά πρότυπα ανδρών στη ζωή του παιδιού σας και οργανώστε δραστηριότητες με τους μπαμπάδες, τα μεγαλύτερα αδέρφια και τους παππούδες.

  • Μη δίνετε σημασία στην ακαταστασία και το θόρυβο

Μπορείτε να βάλετε τα παιδιά και τον εαυτό σας στη διαδικασία να διατηρείτε τα πάντα καθαρά και τακτικά ή απλά θα μπορούσατε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε χαρούμενες στιγμές με την οικογένειά σας. Επιτρέψτε στα αγόρια σας να παίξουν στη λάσπη, αρκεί να εξασφαλίσετε ότι το παιχνίδι είναι υγιές και ασφαλές για εκείνα. Όσον αφορά το θόρυβο, καθορίστε περιοχές παιχνιδιού μέσα στο σπίτι ή χρησιμοποιήστε ένα δωμάτιο μακριά από τους κοινόχρηστους χώρους. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, κάντε μια βόλτα στο κοντινότερο πάρκο όπου τα παιδιά σας θα μπορέσουν να παίξουν ελεύθερα, να τρέξουν, να φωνάξουν και να εκτονωθούν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter