Αρχική InfoMommy Σχέσεις Πώς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου, από μέσα προς τα έξω

Πώς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου, από μέσα προς τα έξω

Πώς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου, από μέσα προς τα έξω

Η αυτοπεποίθηση και η αποδοχή του εαυτού μας είναι πράγματα πολύ σημαντικά για να νιώθουμε ισορροπημένοι και να πορευόμαστε με μια σχετική σιγουριά. Φυσικά, η αυτοπεποίθηση «χτίζεται» σιγά-σιγά και είναι στο χέρι μας να την κατακτήσουμε.

Τι είναι η αυτοπεποίθηση

Η εικόνα που έχει κάποιος για τον εαυτό του καθορίζεται από τις εμπειρίες και τις σχέσεις με τους οικείους του και καθορίζει τη στάση ζωής του. Όποιος μεγαλώνει σε περιβάλλον όπου οι σχέσεις με τα σημαντικά πρόσωπα γύρω του είναι θετικές, το πιθανότερο είναι να αναπτύξει μια θετική εικόνα για τον εαυτό του. Αντίθετα, αν η σχέση με τους γύρω του χαρακτηρίζεται από ψυχρότητα, αδιαφορία ή έλλειψη προσοχής, κριτική κ.λπ., το πιθανότερο είναι να αναπτύξει αρνητική εικόνα για τον εαυτό του. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση και οι ανασφάλειες σίγουρα δεν βοηθούν να ζήσετε τη ζωή σας όπως την ονειρευόσασταν.

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 συμβουλές που θα σας συμβάλλουν ούτως ώστε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας από μέσα προς τα έξω.

Αποδεχθείτε τον εαυτό σας

Αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τους άλλους, αποδεχτείτε την πραγματικότητά σας και όλα θα μοιάζουν πιο φυσιολογικά, ακόμα κι αν είστε τελείως διαφορετικοί από το μέσο όρο. Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος και κανείς δε βρήκε την ευτυχία μη έχοντας αποδεχτεί πρώτα ποιος πραγματικά είναι. Συνειδητοποιήστε την αλήθεια σας και μόλις το καταφέρετε θα έχετε και αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να πετύχετε όλα όσα θέλετε και λαχταράτε στη ζωή σας.

Κάντε παρέα με ανθρώπους που σας κάνουν να γελάτε

Παρατήρησε τους ανθρώπους καλά τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Σκέψου πώς σε αντιμετωπίζουν. Ποιά στάση έχουν απέναντί σου. Μήπως αμφισβητούν τις ικανότητές σου, τις φιλοδοξίες σου, υπονομεύοντας, έτσι, κάθε στόχο σου; Αν αντιλαμβάνεσαι ότι οι φίλοι σου ή ακόμα και άτομα από το οικογενειακό σου περιβάλλον, δεν έχουν εμπιστοσύνη σε εσένα, είναι καιρός να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Να αποστασιοποιηθείς από συναναστροφές με “τοξικούς” ανθρώπους που δε σε αφήνουν να κάνεις βήματα μπροστά στη ζωή σου.

Κάντε θετικές σκέψεις

Διώξτε τις αρνητικές σκέψεις. Όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, αναλογιστείτε ότι έχετε περάσει στο παρελθόν. Αν πραγματοποιείτε αυτή τη διεργασία κάθε φορά που σκέφτεστε κάτι αρνητικό, στο τέλος θα καταφέρετε να διώξετε σε μεγάλο βαθμό τις αρνητικές σκέψεις.

Αλλάξτε συνήθειες

Θέστε μικρούς πραγματοποιήσιμους στόχους, όπως π.χ να κοιμάστε λίγο νωρίτερα το βράδυ ή να τρώτε ένα μικρό πρωινό, που μέχρι τώρα δεν προλαβαίνατε. Αν καταφέρετε να πετύχετε το στόχο σας, θα νιώσετε ικανοποίηση, θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή σας και θα μπορέσετε να προχωρήσετε σε νέους, μεγαλύτερους στόχους.

Ζήστε τη ζωή σας, όπως μόνο εσείς μπορείτε

Ζήστε τη ζωή σας με το μοναδικό τρόπο που μόνο εσείς μπορείτε να τη ζήσετε. Μην προσπαθήσετε να παραστήσετε κάποιον άλλο, γιατί σίγουρα θα αποτύχετε. Μην καμουφλάρετε τον εαυτό σας για να μοιάσετε περισσότερο με τους γύρω σας, γιατί πάλι θα αποτύχετε και θα έχετε χάσει το χρόνο και τη ζωή σας, σε κάτι άκαρπο και ανώφελο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter