Αρχική InfoMommy Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό κατάλληλο για τα παιδιά

Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό κατάλληλο για τα παιδιά

Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό κατάλληλο για τα παιδιά

Δεν ξέρω αν το έχετε νιώσει, αλλά έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι. Και δεν εννοώ μόνο λόγω ανεβασμένων θερμοκρασιών, αλλά και εξ’ αιτίας των χιλιάδων τσιμπημάτων από κουνούπια που έχουμε νιώσει.

Τουλάχιστον στην δική μας οικογένεια όλοι έχουμε πέσει θύματά τους αρκετές φορές εδώ και λίγο καιρό. Ειδικά το περασμένο σαββατοκύριακο τα παιδιά δεν σταμάτησαν να ξύνονται. Τα κουνούπια έκαναν αυτό που λέμε… πάρτι!

Θέλω να τα αντιμετωπίσω, αλλά με τρόπο που δεν θα βλάψει την υγεία των παιδιών μου και το περιβάλλον. Επειδή, λοιπόν, δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ χημικά προϊόντα, ειδικά όταν το θέμα αφορά τα παιδιά, αποφάσισα να φτιάξω εντομοαπωθητικά από φυσικά υλικά. Ξέρουμε, ότι η φύση έχει προνοήσει για όλα, ακόμα και για αυτό.

Εντομοαπωθητικό σπρέι

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα εντομοαπωθητικό για τα παιδιά ανακατέψτε 30 με 40 σταγόνες από τα παρακάτω έλαια με νερό και ψεκάστε τις κουβέρτες, τα σεντόνια και τους χώρους όπου κινούνται τα παιδιά.

  • Σιτρονέλα
  • Έλαιο λεβάντας
  • Έλαιο γαριφάλου (με προσοχή)
  • Κέδρο
  • Δενδρολίβανο

Εντομοαπωθητικά Diffusers

Κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο σπρέι μπορείτε να ακολουθήσετε την αρκετά διαδεδομένη μέθοδο για αρωματικά χώρου, που δεν είναι άλλη από τα diffusers, τα βαζάκια δηλαδή που περιέχουν κάποιο έλαιο και διαχέουν το άρωμά του στον χώρο μέσω των sticks που βυθίζονται μέσα του. Τι άλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως φυσικό εντομοαπωθητικό;

  • Έλαιο ευκάλυπτου
  • Τσάι
  • Μέντα

Σε κάθε περίπτωση, πριν αποφασίσετε να φτιάξετε ένα οποιοδήποτε εντομοαπωθητικό, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να είστε σίγουρες, ότι δεν θα αντιμετωπίσετε θέματα αλλεργίας με τα παιδιά.

Πηγή: sheknows.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter