Αρχική InfoMommy Συμβουλές Πώς να καθαρίσετε λεκέ από χαλί

Πώς να καθαρίσετε λεκέ από χαλί

Πώς να καθαρίσετε λεκέ από χαλί

Πριν προσπαθήσετε να καθαρίσετε έναν λεκέ στο χαλί, χρησιμοποιήστε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πιέστε το πάνω του, ώστε να «πάρει» όλα τα υγρά.
Οι "φρέσκοι" λεκέδες φεύγουν είτε με αμμωνία, είτε με σαπούνι για πλύσιμο στο χέρι, διαλυμένο σε νερό. Πάρτε τον αφρό μετά με κάθετες, οριζόντιες και διαγώνιες κινήσεις, έτσι ώστε να μετακινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Εάν είναι η πρώτη φορά που πλένετε το χαλί, δοκιμάστε πρώτα την επίδραση του απορρυπαντικού σε κάποιο σημείο το οποίο καλύπτεται από έπιπλα, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ξεβάψει.
Αφού καθαρίσετε το λεκέ στο χαλί, σκεπάστε τό σημείο με μία καθαρή πετσέτα και από πάνω τοποθετήστε ένα χονδρό βιβλίο. Αφήστε το έτσι, για όσο πιο πολλές ώρες μπορείτε, ώστε η πετσέτα να απορροφήσει όλη την υγρασία. Οι ίνες του χαλιού ρουφούν τον λεκέ, ο οποίος μπορεί να έχει «καθίσει» κάτω-κάτω, με αυτό το τροπο, όμως, η πετσέτα θα απορροφήσει τα πάντα και δεν θα ξαναεμφανισθεί η ενοχλητική κηλίδα!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter