Αρχική InfoKids Διατροφή & Fitness Πώς να ξεχωρίζεις ένα πραγματικά καλό αυγό;

Πώς να ξεχωρίζεις ένα πραγματικά καλό αυγό;

Πώς να ξεχωρίζεις ένα πραγματικά καλό αυγό;

Τα αυγά είναι πολύ θρεπτικά και υγιεινά, γι’ αυτό και δεν λείπουν ποτέ από το διατροφολόγιο μικρών και μεγάλων. Μάλιστα, όπως συμβαίνει με κάθε τρόφιμο, όσο πιο φρέσκο καταναλωθεί τόσο πιο υγιεινό είναι. Γι’ αυτό και όταν πρόκειται για τα αυγά που θα φάνε τα παιδιά μας φροντίζουμε πάντα να διαλέγουμε εκείνα που είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται.

Πώς μπορούμε να ξέρουμε, όμως, πιο είναι το καλύτερο;

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχουμε δικό μας κοτέτσι ή κάποιον γνωστό που να μας προμηθεύει αυγά καθημερινά από κάποιο χωριό, τότε είναι δύσκολο να είμαστε απόλυτα σίγουροι για την ποιότητα του αυγού που καταναλώνουμε. Ένας τρόπος για να καταλάβουμε πόσο καλό είναι το αυγό που προσφέρουμε στα παιδιά μας είναι να εξετάσουμε το χρώμα του κρόκου του, αλλά και την πυκνότητα του ασπραδιού.

Ασπράδι

Το ασπράδι αποτελεί το 67% του βάρους του αβγού και περιέχει περισσότερη από την μισή ποσότητα της συνολικής πρωτεΐνης. Με την πάροδο του χρόνου, η πρωτεΐνη αλλάζει μορφή και το ασπράδι αραιώνει. Γι’ αυτό και τα φρέσκα αβγά παρουσιάζουν πιο συνεκτική υφή, ενώ το ασπράδι των πιο “μπαγιάτικων” αυγών τείνει να απλώνει περισσότερο.

Κρόκος

Το χρώμα του κρόκου έχει αποδειχθεί ότι εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη διατροφή της κότας. Οι κότες που τρέφονται κατά βάση με καλαμπόκι παράγουν αβγά με κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα, ενώ εκείνες που τρέφονται με σιτάρι ή κριθάρι παράγουν αβγά με λιγότερο έντονο κίτρινο χρώμα.

Το χρώμα που έχει ο κρόκος ενός αυγού, λοιπόν, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία και τη διατροφή της κότας από την οποία προέρχεται.

Αν εσείς, βλέπατε αυτούς τους 3 κρόκους στην φωτογραφία, ποιος θα λέγατε ότι είναι πιο υγιεινός;

Το χρώμα του κρόκου του αυγού από μια κότα ελευθέρας βοσκής είναι το βαθύ πορτοκαλί (εικόνα 1), ενώ ο κρόκος του αυγού που βρίσκουμε συνήθως στα σούπερ μάρκετ έχει, συνήθως,  ένα ελαφρύ, χλωμό, κίτρινο χρώμα (εικόνα 2).

Το αυγό στην πρώτη περίπτωση προέρχεται από μία κότα που τρέφεται καλύτερα και είναι πιο υγιεινό, καθώς περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Δείτε στο παρακάτω video όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα αυγά


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter