Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών 3 τρόποι για να μεγαλώσεις ένα έξυπνο μωρό

3 τρόποι για να μεγαλώσεις ένα έξυπνο μωρό

3 τρόποι για να μεγαλώσεις ένα έξυπνο μωρό

Εκείνο που θέλουν περισσότερο οι γονείς για τα παιδιά τους είναι να είναι υγιή και ευτυχισμένα. Και όταν αναφερόμαστε στην υγεία, δεν εννοούμε μόνο τη σωματική, αλλά και την ψυχική και τη διανοητική. Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε με τη διανοητική ανάπτυξη ενός μωρού και συγκεκριμένα με την εξυπνάδα του.

Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος να κάνετε το μωράκι σας πιο… έξυπνο; Όπως φαίνεται, υπάρχει και μάλιστα όχι μόνο ένας, αλλά τρεις! Και περιλαμβάνουν διασκέδαση, παιχνίδι και πολλά παραμύθια.

Διασκεδαστικό παιχνίδι

Αν θέλετε το παιδί σας να είναι έχει περισσότερη διάθεση για μάθηση και δράση και να παραμένει περισσότερο συγκεντρωμένο πρέπει να στοχεύσετε στην αύξηση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλό του, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Η ντοπαμίνη είναι μία από τις ορμόνες της ευτυχίας και ελέγχει τα κέντρα εκείνα του εγκεφάλου που σχετίζονται με την απόλαυση, τη διάθεση για δράση και βοηθά στη συγκέντρωση. Για να το καταφέρετε αυτό παίξτε μαζί με το παιδί – κατεβαίνοντας στο επίπεδό του – και χρησιμοποιώντας ενθαρρυντικά σχόλια.

Εξερευνήστε μαζί

Όταν έχετε τη δυνατότητα επιλέξτε δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί. Αντί να ασχοληθείτε με τα συμβατικά παιχνίδια, καταπιαστείτε με δραστηριότητες, όπως τα παιχνίδια με τις φούσκες, το κυνήγι θησαυρού, το κρυφτό. Εξερευνήστε μαζί τον κήπο, το σπίτι, το πάρκο. Οι ειδικοί λένε ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν παίζουν διαδραστικά παιχνίδια με τους άλλους, παρά όταν ασχολούνται με ένα παιχνίδι μόνα. Αν, όμως, το μωράκι σας πήρε δώρο κάποιο παιχνίδι – έχει δηλαδή κάτι καινούριο για τον εαυτό του – αφήστε το να περάσει λίγο χρόνο μαζί του. Θα αναπτύξει έτσι τις ικανότητες της ανακάλυψης και της εξερεύνησης.

Η ώρα του παραμυθιού

Έχει αποδειχθεί ότι το να διαβάζουμε ιστορίες στα παιδιά μας συμβάλλει θετικότατα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, της ενσυναίσθησης, αλλά και του λεξιλογίου τους. Μαλιστα, έρευνες και παιδίατροι υποδεικνύουν στους γονείς να διαβάζουν στα παιδιά τους όσο νωρίτερα γίνεται, γιατί έτσι τα βοηθούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους ευκολότερα και να αναπτύσσουν εκείνα τα μονοπάτια του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με το στρες. Το να διαβάζετε, τέλος, μαζί με τα παιδιά σας είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για να έρθετε ο ένας πιο κοντά στον άλλο.

Πηγή: todaysparent.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter