Αρχική InfoMommy Συμβουλές Πώς να οργανώσετε έξυπνα τα ρουχαλάκια του μωρού σας

Πώς να οργανώσετε έξυπνα τα ρουχαλάκια του μωρού σας

Πώς να οργανώσετε έξυπνα τα ρουχαλάκια του μωρού σας

Τα ρούχα του μωρού σας είναι τόσο γλυκά και μικροσκοπικά. Νομίζετε, ότι είναι το πιο γλυκό θέαμα που έχετε δει, μετά το μωρό σας φυσικά!

Δεν καταλαβαίνετε, όμως, πώς ένα τόσο δα ανθρωπάκι μπορεί να χρειάζεται τόσα πολλά ρούχα και πώς μερικά τόσο δα μικρά ρουχαλάκια μπορεί να προκαλέσουν τόσο μεγάλο χαμό σε ένα δωμάτιο!

Ενώ εσείς προσπαθείτε να τα έχετε σε τάξη και οργανωμένα, καταλήγετε με συρτάρια και ντουλάπια ακατάστατα, χωρίς να μπορείτε να βρείτε πότε αυτό που ψάχνετε!

Τι μπορείτε να κάνετε για να γλιτώσετε από αυτήν την ταλαιπωρία; Να δοκιμάσετε μία από τις παρακάτω προτάσεις οργάνωσης για τα συρτάρια του μωρού σας:

Χρησιμοποιήστε πλαστικά διάφανα κουτάκια για να βάλετε τα ρούχα και τοποθετήστε τα μέσα σε αυτά σε οριζόντια θέση έτσι ώστε να βλέπετε τα πάντα.

Πώς δεν θα χάσετε καμία καλτσούλα ή φανελάκι; Βάζοντάς τα μέσα σε καλάθια, τα οποία θα κρεμάσετε σε κάποιο ράφι της ντουλάπας σας. Υπάρχουν στο εμπόριο πολλές παραλλαγές τους, διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει στο δικό σας δωμάτιο.

Αν θέλετε η ντουλάπα σας να είναι ακόμα πιο οργανωμένη μπορείτε να χωρίσετε τα ρουχαλάκια του μικρού σας, ανάλογα με την ηλικία. Χρησιμοποιήστε πλαστικά διαχωριστικά στη ράγα για τις κρεμάστρες πάνω στα οποία θα έχετε σημειώσει τα μεγέθη των ρούχων. Έτσι θα ξέρετε και τι ακριβώς να του φορέσετε. Τα διαχωριστικά είναι μια καλή ιδέα και για την περίπτωση που στο σπίτι υπάρχουν 2 παιδιά.  Κι αν δεν μπορείτε να βρείτε στην αγορά, φτιάξτε ένα μόνη σας!

Κρεμάστε τα ρούχα του σε μια… παπουτσοθήκη! Ναι, όπως το διαβάζετε. Αν θέλετε τα φανελάκια, τα οποία χρησιμοποιείτε πιο συχνά να τα βρίσκετε εύκολα, δοκιμάστε αυτή την πρόταση και δεν θα χάσετε. Μια κρεμαστή παπουτσοθήκη με διάφανα ράδια, που μπορείτε να κρεμάσετα ακόμα και στην πόρτα του δωματίου, είναι η κατάλληλη.

Μετατρέψτε τη βιβλιοθήκη σας σε ντουλάπα. Γιατί να πετάξετε τα έπιπλα που δεν σας βολεύουν πια; Αφαιρέστε ένα ή δύο ράφια, κρεμάστε μία ράγα για να βάλετε τις κρεμάστρες σας, τοποθετήστε κουτάκια με παιχνίδια και παπούτσια στα υπόλοιπα και έτοιμη!

Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά λερώνονται με το παραμικρό. Γιατί να μην έχετε πάντα δίπλα σας ραφάκια με τα ρούχα του; Ένα bar cart μπορεί να σας ακολουθεί παντού και να έχει μέσα του όλα τα απαραίτητα για τη φροντίδα του μωρού σας. Μπορεί, επίσης, να χρησιμεύσει και ως βοηθός δίπλα στην αλλαξιέρα ή την κούνια του μωρού!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter