Αρχική InfoMommy Συμβουλές Πώς να οργανώσετε έξυπνα την ντουλάπα του παιδιού σας!

Πώς να οργανώσετε έξυπνα την ντουλάπα του παιδιού σας!

Πώς να οργανώσετε έξυπνα την ντουλάπα του παιδιού σας!

Είναι αλήθεια πως μια τακτοποιημένη παιδική ντουλάπα είναι πάντα ζητούμενο σε ένα σπίτι. Όλες οι μαμάδες γνωρίζουν πόσο πρέπει να "παλέψουν" για να καταφέρουν να κρατήσουν έστω για λίγο τις ντουλάπες των παιδιών τους τακτοποιημένες και το μυαλό τους ήσυχο...

Σκεφτείτε πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα αν τα παιδιά σας και εσείς γνωρίζατε ακριβώς πού βρίσκεται κάθε ρούχο τους, κάθε μπλουζάκι, κάθε κάλτσα τους ανά πάσα στιγμή. Πόσο πιο ήρεμο θα ήταν το πρωινό ξύπνημα και η προετοιμασία για το σχολείο κάθε μέρα. Πόσο θα μειωνόταν η γκρίνια αν ξέρατε ακριβώς πού είναι το αγαπημένο φόρεμα ή παντελόνι του παιδιού σας. Πόση λιγότερη ένταση θα είχατε έπειτα από μια επίσκεψη στη ντουλάπα του μικρού ή της μικρής σας.

Φαντάζει ονειρικό έτσι; Κι όμως δεν είναι. Διαβάστε μερικά δοκιμασμένα και επιτυχημένα tricks και δείτε τη διαφορά!

  1. Φτιάξτε πρόγραμμα: Για να ντυθεί το παιδί σας το πρωί χωρίς πολλά ξεσπάσματα και γκρίνιες προγραμματίστε μαζί του τα outfits του από την αρχή της εβδομάδας. Έπειτα τοποθετήστε τα με τέτοιο τρόπο ώστε να ξέρετε και οι δυο ποια αντιστοιχούν σε κάθε μέρα. Μπορείτε να φτιάξετε χάρτινα ταμπελάκια με τα ονόματα των ημερών και να τα κρεμάσετε μαζί με τα ρούχα στη ντουλάπα. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο και για τα παιδιά να οργανώσουν από το πρωί την ημέρα τους.
  2. Εύκολη πρόσβαση: Βεβαιωθείτε ότι ρούχα και παπούτσια είναι εύκολα προσβάσιμα και από τα παιδιά. Πώς περιμένετε η ντουλάπα τους να μείνει τακτοποιημένη αν πρέπει να "κατεβάσουν" κάτω τη μισή για να βρουν ένα παντελόνι; Χωρίστε τη ντουλάπα έτσι, ώστε να ξεχωρίζει το σημείο που μπορεί το παιδί σας να φτάσει. Από εκείνο το σημείο και κάτω θα έχει πρόσβαση από εκεί και πάνω όχι. Λιγότερη ταλαιπωρία για εκείνο, τακτοποιημένη ντουλάπα περισσότερο για εσάς.
  3. Προσαρμόστε τις ανάγκες σας: Το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η ντουλάπα στο δωμάτιο του παιδιού σας παίζει ρόλο και στην τακτικότητά της. Στις μικρές ντουλάπες μπορείτε να κερδίσετε χώρο χρησιμοποιώντας υφασμάτινες παπουτσοθήκες ή κρεμαστές ραφιέρες.
  4. Αφήστε χώρο για παιχνίδια: Συνήθως δεν δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό, αλλά πόσα κουτιά με παιχνίδια να αφήσει κάποιος σε ένα δωμάτιο; Η ντουλάπα είναι το καλύτερο σημείο για να κρύψετε τα παιχνίδια των παιδιών σας. Προσθέστε ή αφαιρέστε ράφια, αν χρειαστεί, για να χωρέσουν όλα.
  5. Εκμεταλλευτείτε κάθε τετραγωνικό: Μην αφήσετε σημείο της ντουλάπας που να μην χρησιμοποιήσετε. Σιγουρευτείτε ότι όλα τα ράφια, ακόμα και οι πόρτες χρησιμεύουν σε κάτι. Έτσι θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε περισσότερα πράγματα.
  6. Ντουλάπα για δυο: Σε περίπτωση που τα παιδιά σας μοιράζονται τη ντουλάπα τους, φροντίστε να έχει το καθένα τον χώρο του από νωρίς. Προμηθευτείτε διαχωριστικά και εξηγήστε στα παιδιά σας ότι πρέπει ο χώρος του καθενός να είναι ξεχωριστός, ακόμα και αν υπάρχουν αντικείμενα που χρησιμοποιούν και τα δυο!
  7. Διακόσμηση: Μην την ξεχνάτε, ακόμα και στη ντουλάπα. Μπορείτε, μάλιστα, να τη διασκοσμήσετε μαζί με τα παιδιά. Χρώματα, σχέδια, ζωγραφιές, πρωτότυπα κουτιά αποθήκευσης θα δώσουν χαρά στο παιδί σας και θα το κάνουν να θέλει να κρατήσει τη ντουλάπα του πιο τακτοποιημένη για περισσότερο (ελπίζουμε!).

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter