Αρχική InfoBaby Τοκετός Πώς συνδέεται η καισαρική με την ανάπτυξη αλλεργιών

Πώς συνδέεται η καισαρική με την ανάπτυξη αλλεργιών

Πώς συνδέεται η καισαρική με την ανάπτυξη αλλεργιών

Τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες από την ηλικία των δύο ετών σε σχέση με εκείνα που γεννιούνται φυσιολογικά, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας.

Αυτό είναι ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο υπό το πρίσμα μιας νορβηγικής μελέτης που αποκάλυψε ότι τα παιδιά που είχαν γεννηθεί με καισαρική τομή εμφάνιζαν 52% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από άσθμα συγκριτικά με εκείνα που παραδόθηκαν φυσιολογικά.

Τα νεογέννητα εκτίθενται σε βακτήρια μέσα στο γεννητικό σωλήνα, γεγονός που φαίνεται ότι βοηθά στη δημιουργία της ιδανικής χλωρίδας του εντέρου - τα υγιή βακτήρια στο πεπτικό μας σύστημα, εξηγεί ο ειδικός στις παιδικές αλλεργίες Dr. Carsten Flohr και συνεχίζει: "Αν τα μωρά γεννιούνται χωρίς αυτή την επαφή, δεν εκτίθενται στα υγιή μικρόβια που φαίνεται να βοηθούν στην προστασία τους από αλλεργίες".


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.