Αρχική InfoKids Πώς τα λιγότερα παιχνίδια κάνουν τα παιδιά μας πιο δημιουργικά

Πώς τα λιγότερα παιχνίδια κάνουν τα παιδιά μας πιο δημιουργικά

Πώς τα λιγότερα παιχνίδια κάνουν τα παιδιά μας πιο δημιουργικά

Ξέρουμε, ότι το παιχνίδι επηρεάζει θετικά τη φαντασία και τη νοητική ανάπτυξη των παιδιών. Γι’ αυτό, άλλωστε, κυκλοφορούν και χιλιάδες παιχνίδια για κάθε ηλικία και στάδιο ανάπτυξης.

Μία νέα έρευνα, όμως, έρχεται να μας διαφωτίσει λιγάκι παραπάνω σχετικά με αυτό το θέμα. Υποστηρίζει, λοιπόν, ότι η φαντασία των παιδιών επωφελείται περισσότερο όταν εκείνα παίζουν με λιγότερα παιχνίδια σε καθημερινή βάση.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Infant Behavior and Development έδειξε, ότι όταν τα παιδιά έχουν λιγότερα παιχνίδια για να παίξουν, είναι πιθανότερο να οξύνουν την αίσθηση της προσοχής και να είναι πιο δημιουργικά.

Οι ερευνητές παρατήρησαν την συμπεριφορά 36 παιδιών ηλικίας 18 έως 30 μηνών σε δύο διαφορετικές φάσεις. Η πρώτη περιείχε 16 παιχνίδια, ενώ η δεύτερη μόλις τέσσερα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα παιδιά επαιζαν με διαφορετικό τρόπο, ο οποίος εξαρτιόταν από τον αριθμό των παιχνιδιών τους.

Όσο λιγότερα τα παιχνίδια, τόση περισσότερη ώρα έπαιζαν με κάθε παιχνίδι ξεχωριστά τα παιδιά. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, επίσης, ότι όταν τα παιδιά έπαιζαν με λιγότερα παιχνίδια, ήταν πιθανότερο να περάσουν περισσότερο «ποιοτικό χρόνο» με το κάθε παιχνίδι, χρησιμοποιώντας την φαντασία τους για να παίξουν, με τρόπους μάλιστα που ξεπερνούσαν τις αρχικές οδηγίες του παιχνιδιού.

Η Alexia Metz, από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο, υπεύθυνη της έρευνας, καταλήγει: «Όταν στο περιβάλλον των μωρών υπάρχουν λιγότερα παιχνίδια, τότε τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο για να παίξουν το κάθε ένα από αυτά, έχοντας έτσι την ευκαιρία να συγκεντρωθούν καλύτερα σε αυτό και να γίνουν πιο δημιουργικά. Το εύρημα αυτό μπορεί να γίνει εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και γονιών και να προωθήσει το υγιές παιχνίδι για την σωστότερη ανάπτυξη των μωρών».

Και μπορεί το παραπάνω συμπέρασμα να σας μοιάζει λογικό – αφού έχει λιγότερα παιχνίδια ένα παιδί θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο καθένα ξεχωριστά – αλλά όταν συνδυαστεί με το ποιοτικότερο και δημιουργικότερο παιχνίδι, τότε ενισχύει τη δημιουργικότητα και την ικανότητα των παιδιών να σκέφτονται τα πράγματα με περισσότερους και δημιουργικότερους τρόπους. Σκεφτείτε και το άλλο: Τώρα έχετε έναν λόγο παραπάνω για να ψωνίζετε λιγότερα παιχνίδια στα παιδιά σας, χωρίς ενοχές!

Πηγή: fatherly.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter