Αρχική InfoSchool Πώς θα επιλεχθούν οι εκπαιδευτικοί για την ενισχυτική διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια

Πώς θα επιλεχθούν οι εκπαιδευτικοί για την ενισχυτική διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια

Πώς θα επιλεχθούν οι εκπαιδευτικοί για την ενισχυτική διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια

Από τη Διεύθυνση του κάθε σχολείου, με κριτήρια που θα καθοριστούν εσωτερικά και θα πρέπει να ικανοποιούν το αίσθημα του δικαίου και της ίσης μεταχείρισης των εκπαιδευτικών, θα οριστούν οι καθηγητές που θα κληθούν να προσφέρουν την ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές που θα μείνουν ανεξεταστέοι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε με εγκύκλιο τα σχολεία, αφού το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και αποτελεί ένα στοίχημα για την επιτυχία του ή όχι. Ηδη οι εκπαιδευτικοί έχουν τις δικές τους ανησυχίες για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, ενώ τώρα έχει προστεθεί και η ρύθμιση αυτή να δημιουργεί νέα ερωτηματικά. Η ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών των Γυμνασίων και των τάξεων Α΄ και Β΄ Λυκείων και Τεχνικών Σχολών θα γίνει από 9 μέχρι 21 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες ο αριθμός στις τάξεις δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 15 μαθητές.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος για να μπορέσουν να προετοιμαστούν μαθητές που έχουν μείνει ανεξεταστέοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα εξεταζόμενα μαθήματα θα παρέχονται τουλάχιστον δύο περίοδοι διδασκαλίας του μαθήματος ημερησίως, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Για τα μη εξεταζόμενα μαθήματα θα παρέχεται τουλάχιστον μια περίοδος ημερησίως καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Επίσης, γνώμονας της επιλογής των εκπαιδευτικών θα είναι η επιτυχής διεξαγωγή του προγράμματος, παράλληλα με την ορθολογική διεκπεραίωση των υπόλοιπων εργασιών της σχολικής μονάδας.

Πηγή: dialogos.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter