Αρχική InfoKids Υγεία Πώς θα κάνετε τεχνητή αναπνοή στο παιδί; Ένα πολύ χρήσιμο video που όλοι οι γονείς πρέπει να δουν

Πώς θα κάνετε τεχνητή αναπνοή στο παιδί; Ένα πολύ χρήσιμο video που όλοι οι γονείς πρέπει να δουν

Πώς θα κάνετε τεχνητή αναπνοή στο παιδί; Ένα πολύ χρήσιμο video που όλοι οι γονείς πρέπει να δουν

Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Δυστυχώς, πολλά μπορούν να συμβούν ακόμα και αν είμαστε μικροί σε ηλικία. Μια στιγμή απροσεξίας, μια λανθασμένη ή βιαστική κίνηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε μικρούς και μεγάλους. Εσείς γνωρίζετε πάντα τι να κάνετε σε περιπτώσεις ανάγκης με τα παιδιά;

Αν, για παράδειγμα, η αναπνοή του μωρού σας σταματούσε θα μπορούσατε να την επαναφέρετε; Η τρομακτική πραγματικότητα είναι ότι αρκετοί γονείς δεν θα μπορούσαν να κάνουν τεχνητή αναπνοή στα παιδιά τους.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η φιλανθρωπική οργάνωση “St. John Ambulance”, που εδρεύει στο Λονδίνο, κυκλοφόρησε ένα video στο οποίο δείχνει με απλό τρόπο τα βήματα για να κάνουμε τεχνητή αναπνοή (CPR) στα παιδιά μας.

Οι πρωταγωνιστές υπενθυμίζουν με ένα διασκεδαστικό τραγούδι ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε, αλλά και πόση ώρα χρειάζεται να συνεχίσετε όσα ξεκινήσατε.

Φυσικά, το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν αντιληφθείτε ότι το παιδί δεν αναπνέει (μπορεί να πνίγηκε με το φαγητό του ή να χτύπησε κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού) είναι να καλέσετε ασθενοφόρο. Έπειτα, ξεκινάτε την τεχνητή αναπνοή.

Τοποθετήστε το μωρό σε μια επίπεδη επιφάνεια και γυρίστε το κεφάλι του προς τα πίσω.

Κλείστε τη μύτη του παιδιού και διατηρήστε την ανύψωση του πηγουνιού, δηλαδή κρατήστε το κεφάλι γυρισμένο προς τα πίσω. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και σφραγίστε τα χείλη σας γύρω από τα χείλη του. Φυσήξτε 5 φορές για περίπου 1 δευτερόλεπτο στο στόμα του παιδιού. Στη συνέχεια τοποθετώντας δύο δάχτυλα στο κέντρο του στήθους του πιέστε 30 φορές. Συνεχίστε με συχνότητα 30 εμφυσήσεων σε 100 με 120 πιέσεις ανά λεπτό. Τέλος, επαναλάβετε την με δύο εμφυσήσεις και 30 πιέσεις μέχρι να έρθει βοήθεια.

Στο video πρωταγωνιστούν φιλικοί προς τα παιδιά χαρακτήρες, ενώ είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που οι εικόνες και οι συμβουλές του εντυπώνονται εύκολα στον εγκέφαλο. Μπορείτε μάλιστα να το παρακολουθήσετε μαζί με τα άτομα της οικογένειας που φροντίζουν - όταν εσείς δεν μπορείτε - το παιδί, όπως είναι οι παππούδες του.

Δείτε το πολύ χρήσιμο video

Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε κίνηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή αν βρίσκεστε σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης το νοσηλευτή που θα απαντήσει στο τηλεφώνημά σας. Το άρθρο έχει πληροφοριακό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την ιατρική συμβουλή και καθοδήγηση.

πηγή: scarymommy.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter