Αρχική InfoMommy Πώς θα καθαρίσω τα παιχνίδια του παιδιού μου;

Πώς θα καθαρίσω τα παιχνίδια του παιδιού μου;

Πώς θα καθαρίσω τα παιχνίδια του παιδιού μου;

Η μεγαλύτερη χαρά σε ένα σπίτι είναι τα παιδιά. Με τα γέλια τους, τις φωνές τους και τα παιχνίδια τους. Τα – ομολογουμένως – πολλά παιχνίδια τους! Αρκουδάκια, αυτοκινητάκια, τουβλάκια και πόσα ακόμα παιχνίδια μπορεί κανείς να βρει σε ένα σπίτι με μικρά παιδιά.

Και όλα έχουν την χάρη και τον ιδιαίτερο σκοπό τους. Χρειάζονται, όμως, και ιδιαίτερη φροντίδα, αφού τα υλικά τους είναι ευαίσθητα, ενώ έρχονται σε συνεχή επαφή με τα μωρά και τα παιδιά μας και μπορεί να αποτελέσουν εστίες μόλυνσης για αυτά.

Πώς πλένουμε και απολυμαίνουμε, λοιπόν, τα παιχνίδια των παιδιών μας;

Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε διαδικασία λαμβάνουμε υπ’ όψιν το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο ένα παιχνίδι, το μέγεθος και τις οδηγίες που το συνοδεύουν. Έτσι, για τα:

Ξύλινα παιχνίδια

Αφαιρείτε την περισσότερη σκόνη με ένα υγρό μαντηλάκι (εμποτισμένο με απολυμαντικό υγρό). Έπειτα, το καθαρίζετε και το απολυμαίνετε ταυτόχρονα με ένα μαλακό πανί που έχετε βούτηξει σε μείγμα λευκού ξυδιού με νερό. Για το μείγμα θα χρειαστείτε 1 κούπα ζεστό νερό και μία κούπα λευκό ξύδι.

Πλαστικά παιχνίδια

Κουδουνίστρες, φιγούρες Lego και Playmobil, τουβλάκια και πόσα ακόμα μπορεί να υπάρχουν σε ένα παιδικό δωμάτιο. Το καλό με όλα αυτά είναι, ότι μπορούν να μπουν εύκολα σε ένα δίχτυ πλυσίματος και να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Αν θέλετε ακόμα πιο βαθύ καθαρισμό τοποθετήστε τα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και λίγο υγρό καθαριστικό πιάτων και τρίψτε τα με ένα σφουγγαράκι. Αφήστε τα στον καθαρό αέρα να στεγνώσουν και απολυμάνετέ τα με ένα σπρέι από καθαρό οινόπνευμα και νερό. Πριν τα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά ξανά ξεπλύνετέ τα με λίγο νερό - για να φύγει το οινόπνευμα - αφήστε τα και πάλι να στεγνώσουν και έτοιμα. Καθαρά και απολυμασμένα.

Παιχνίδια από σιλικόνη

Και αυτά μπορούν να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων ή να βράσουν σε κατσαρόλα με καυτό νερό για να απολυμανθούν παράλληλα.

Λούτρινα παιχνίδια

Τα περισσότερα λούτρινα παιχνίδια έχουν πάνω τους οδηγίες καθαρισμού, οι οποίες μας βοηθούν να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο πλυσίματος. Αν, για κάποιο λόγο, το καρτελάκι με τις οδηγίες δεν υπάρχει, τότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήστε τα παιχνίδια σε μία μαξιλαροθήκη και να τα πλύνετε σε ένα ήπιο πρόγραμμα πλύσης με κρύο νερό.

Παιχνίδια με μπαταρίες

Τα λούτρινα παιχνίδια που περιέχουν μηχανισμούς (για ήχους ή κινήσεις) και χρειάζονται μπαταρίες για την λειτουργία τους δεν πλένονται απευθείας με νερό. Για να καθαρίσετε το εξωτερικό τους πρέπει να εμποτίσετε ένα πανάκι με ελάχιστο νερό και σαπούνι και να τα τρίψετε. Ξεπλύνετε με ένα καινούριο, ελάχιστα νωπό πανί και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Παιχνίδια μπάνιου

Εδώ ο κίνδυνος συσσώρευσης της υγρασίας είναι μεγάλος, έτσι ο καθαρισμός τους πρέπει να είναι πιο συχνός, αλλά και λεπτομερής. Αφού αδειάσετε όλο το νερό, γεμίστε μία λεκάνη νερό και ρίξτε μέσα της λευκό ξύδι (3/4 της κούπας) – αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χλωρίνη – βυθίστε τα παιχνίδια μέσα στο νερό και αφήστε τα για λίγη ώρα (5 περίπου λεπτά, αν χρησιμοποιήσετε χλωρίνη είναι αρκετά). Πιέστε τα και πάλι για να φύγει ολοκληρωτικά όλο το νερό, ξεπλύνετε πολύ καλά με κρύο νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν πάρα πολύ καλά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter