Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Πώς θα μάθει το παιδί να παίζει με τα παιχνίδια του

Πώς θα μάθει το παιδί να παίζει με τα παιχνίδια του

Πώς θα μάθει το παιδί να παίζει με τα παιχνίδια του

Τα μωρά στην ηλικία μεταξύ 3-6 μηνών ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να παίξουν με τα παιχνίδια τους. Ενώ μέχρι τώρα τα κρατούσουν απλώς στα χέρια τους, τώρα τα χτυπάνε μεταξύ τους, τα κουνάνε και τα βάζουν στο στόμα τους για να ανακαλύψουν την αίσθηση των αντικειμένων, τι γεύση έχουν, τι ήχο κάνουν κλπ.

Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής παρακάτω παραθέτει συμβουλές για το πώς οι γονείς μπορούν να μάθουν στο μωρό τους να παίζει με τα παιχνίδια του:

  1. Φροντίστε να δίνετε στο μωρό σας ποικίλα παιχνίδια, καθαρά και ασφαλή, τα οποία θα μπορεί να τα πιάσει, όπως πλαστικά παιχνίδια, κουδουνίστρες κλπ.
  2. Καθώς το μωρό μεγαλώνει και αποκτά εμπειρία μαθαίνει πώς να τα πιέζει, να τα χτυπά αλλά και να τα κουνά. Δώστε του χρόνο να εξερευνήσει τα παιχνίδια και τα αντικείμενα με όποιο τρόπο και ρυθμό επιθυμεί.
  3. Δώστε του παιχνίδια που μπορεί να τα μασήσει, με διαφορετικές υφές. Με αυτά τα παιχνίδια το μωρό θα αρχίσει να πειραματίζεται και θα αποκτήσει νέες εμπειρίες.
  4. Πάρτε στα χέρια σας ένα από τα παιχνίδια και δείξτε του τον τρόπο που μπορεί να παίξει μαζί του. Έπειτα, δώστε του να το κρατήσει και αφήστε του χρόνο να το επεξεργαστεί. Π.χ. κουνήστε την κουδουνίστρα και έπειτα δώστε του να κάνει το ίδιο.
  5. Δίνετε συνεχώς στο μωρό σας νέα ερεθίσματα και διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να παίξει με ένα παιχνίδι.

Συμβουλή Ειδικού:

Τα παιχνίδια με γραμμές, τρύπες ή αυλάκια δημιουργούν και προκαλούν την αίσθηση του ενδιαφέροντος σε ένα μωρό. Δίνοντάς του διαφορετικά μεταξύ τους παιχνίδια, το μωρό μαθαίνει να παίζει και να ανακαλύπτει μέσα από αυτά τις αισθήσεις του. Εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας είναι διστακτικό, δεν θέλει να μασήσει, να αγγίξει νέα παιχνίδια ή αποφεύγει να τα επεξεργαστεί είναι προτιμότερο να του δείχνετε συνεχώς νέους τρόπους παιχνιδιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.