Αρχική InfoKids Υγεία Πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η επέμβαση σκωληκοειδίτιδας στα παιδιά;

Πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η επέμβαση σκωληκοειδίτιδας στα παιδιά;

Πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η επέμβαση σκωληκοειδίτιδας στα παιδιά;

Παρά το γεγονός ότι η χειρουργική αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης αποτελεί μια επέμβαση ρουτίνας ανά τον κόσμο, ερευνητές από τη Φινλανδία έρχονται να υποστηρίξουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι περιττή, αφού η κατάσταση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα που διεξήχθη σε περισσότερους από 530 ασθενείς, διαπιστώθηκε ότι στο 73% των περιπτώσεων η χειρουργική επέμβαση μπορούσε να αποφευχθεί και το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά. Ωστόσο, το 27% εκείνων των ασθενών που αρχικά ακολούθησαν ενδοφλέβια θεραπεία με αντιβιοτικά, αναγκάστηκαν στη συνέχεια να προβούν σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της σκωληκοειδούς απόφυσης μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Medical Association.

Όπως εξηγεί η Dr. Paulina Salminen από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Turku της Φινλανδίας, υπάρχουν δύο μορφές σκωληκοειδίτιδας: εκείνη που απαιτεί πάντα χειρουργική επέμβαση και μια πιο ήπια που μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά. Η πλειοψηφία των ασθενών εμφανίζουν την ηπιότερη μορφή. Το πιο σοβαρό είδος σκωληκοειδίτιδας (οξεία) μπορεί να προκαλέσει ρήξη και είναι πολύ επικίνδυνη, ενώ η αντιμετώπιση της απαιτεί την χειρουργική αφαίρεση της απόφυσης. Μια αξονική τομογραφία μπορεί να ανιχνεύσει με ακρίβεια το είδος της σκωληκοειδίτιδας που έχει κάποιος.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι μεγάλες εξελίξεις στον τομέα των αντιβιοτικών τις τελευταίες δεκαετίες, επιτρέπουν την επιλογή διαφορετικής θεραπείας για την σκωληκοειδίτιδα, αφού τα φάρμακα είναι πλέον πολύ ισχυρά. Σε κάθε περίπτωση, οι θεράποντες ιατροί θα πρέπει τουλάχιστον να αναλογιστούν αυτή την πιθανότητα για τις περιπτώσεις της ήπιας μορφής της ασθένειας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter