Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Πώς θα βοηθήσω τον γιο μου να αποκτήσει αυτοπεποίθηση;"

"Πώς θα βοηθήσω τον γιο μου να αποκτήσει αυτοπεποίθηση;"

"Πώς θα βοηθήσω τον γιο μου να αποκτήσει αυτοπεποίθηση;"

"Eίμαι μητέρα και δυστυχώς λόγω άγνοιάς μου μεγάλωσα τον γιο μου με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Τώρα πάει πρώτη Λυκείου και τον κοροϊδεύουν κάτι παιδιά στο ΕΠΑΛ. Πώς μπορώ τώρα να τον βοηθήσω να πατήσει στα πόδια του;"

Μαμά Ελισάβετ

Απαντά ο εκπαιδευτικός ψυχολόγος κ. Ανδρέας Δημητρίου:

Αγαπητή Ελισάβετ,

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας! Θα πρέπει να σας επισημάνουμε πως η απάντηση στο μήνυμα σας δεν αποτελεί προϊόν ψυχοθεραπευτικής πράξης! Κάποιες από τις σημαντικές προϋποθέσεις για να είσαι αποτελεσματικός γονιός στην εφηβεία είναι η δόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με το έφηβο παιδί και η ανάπτυξη μιας ειλικρινής επικοινωνίας, η οποία να εμπεριέχει σεβασμό και εμπιστοσύνη! Άρα, βασιζόμενη σε αυτές τις πρακτικές θα πρέπει με ενσυναίσθηση να ακούσετε το παιδί σας, να αντιληφθείτε τις δυσκολίες του, να τις συζητήσετε και να εντοπίσετε μαζί λύσεις για το πρόβλημά του! Η ευθύνη λύσης του προβλήματός του αφορά το ίδιο το παιδί σας και όχι εσάς! Ο δικός σας ρόλος είναι να αναγνωρίσετε τις δυσκολίες του, τα «πιστεύω» του για τις κοινωνικές του αλληλεπιδράσεις και -αν ο ίδιος θεωρεί πως χρειάζονται αλλαγές- τότε να κάνει πράξη αυτές τις αλλαγές! Με αλλά λόγια, το παιδί σας θα πρέπει να αποκτήσει με τη δίκη σας καθοδήγηση ανθεκτικότητα σε δύσκολες αρνητικές κοινωνικές καταστάσεις και να τις αντιμετωπίζει με διαφορετικό φακό από ό,τι έμαθε μέχρι σήμερα! Σε περίπτωση που το παιδί σας συνεχίζει να μην μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά εκφοβιστικές καταστάσεις, θα ήταν ωφέλιμο να απευθυνθείτε σε ειδικό ψυχικής υγείας (π.χ. εκπαιδευτικό ή κλινικό ψυχολόγο) της περιοχής σας για περαιτέρω καθοδήγηση!

Ανδρέας Δημητρίου

Εγγεγραμμένος Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος

Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 84, Άγγελος Κώρτ

Διαμ. 102 Λάρνακα, Κύπρος

www.demetriouandreas.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter