Πώς θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τα γονεϊκά επιδόματα απο εδώ και πέρα – Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Τέκνου;

Ηλεκτρονικά θα γίνεται από τον Σεπτέμβριο του 2019 η υποβολή των αιτήσεων για τα επιδόματα τέκνου, μονογονιού και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά και για όλες τις παροχές του Υπουργείου.

Ο σκοπός αυτής της κίνησης

Χθες, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, η οποία συζήτησε την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2017 και την ειδική έκθεση για το υπουργείο Εργασίας, η αρμόδια υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την ανάπτυξη ενιαίου συστήματος για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων.

Είπε επίσης πως σε έξι μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η όλη προσπάθεια, τονίζοντας πως με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα γίνονται καλύτεροι έλεγχοι και παράλληλα θα ξεπεραστούν πολλά εμπόδια.

Αύξηση στο επίδομα ενοικίου

Τον επόμενο μήνα, μάλιστα, αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την παραχώρηση επιδόματος ενοικίου από το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, θα υποβληθεί πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για αύξηση του επιδόματος. Η απόφαση της Κυβέρνησης θα είναι βασισμένη σε μελέτες, οι οποίες έλαβαν υπόψη τις σημερινές τιμές των ενοικίων.

Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα πριν το Πάσχα;

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε ότι εν όψει των γιορτών του Πάσχα, έχουν γίνει οι απαραίτητες διευθετήσεις για την καταβολή όλων των συντάξεων και επιδομάτων πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα που ίσως ενδιαφέρουν τους γονείς θα καταβληθούν ως εξής:

  • Το Επίδομα Τέκνου και το Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας στις 18.4.2019.
  • Τα μηνιαία επιδόματα που παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες σε άτομα με αναπηρίες στις 18.4.2019.
  • Το Τιμητικό Επίδομα Πολύτεκνης Μάνας στις 18.4.2019.