Αρχική InfoKids Διατροφή & Fitness Πόσα αυγά μπορεί να τρώει το παιδί την εβδομάδα

Πόσα αυγά μπορεί να τρώει το παιδί την εβδομάδα

Πόσα αυγά μπορεί να τρώει το παιδί την εβδομάδα

Το αυγό αποτελεί ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας που προσφέρει πλήθος θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για την υγεία και τη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών, όπως αναφέρει η Χριστίνα Κατσαρού, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc.

Παρέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, «καλά» λιπαρά και πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Α και D, βιταμίνη Β12, φυλλικό οξύ, βιοτίνη, φώσφορο, σελήνιο και ιώδιο. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα πλούσια πηγή χολίνης, η οποία συμμετέχει στο σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών, τη σύνθεση νευροδιαβιβαστών και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς και λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, συστατικών που σχετίζονται με την υγεία των ματιών.

Ωστόσο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη, πολλοί γονείς τηρούν επιφυλακτική στάση απέναντι στη συχνότητα και την ποσότητα κατανάλωσής του από τα παιδιά. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις σχετικά με την κατανάλωση αυγών κατά την παιδική ηλικία, εν τούτοις γνωρίζουμε πως η χοληστερόλη που προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής επηρεάζει πολύ λιγότερο τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα συγκριτικά με άλλα συστατικά, όπως τα κορεσμένα ή τα trans λιπαρά οξέα.

Γενικά, ένα παιδί μπορεί να καταναλώνει κατά μέσο όρο 4-7 αυγά ανά εβδομάδα, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου προτύπου διατροφής. Από την άλλη, στην περίπτωση όπου εμφανίζει αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, το αυγό μπορεί να περιλαμβάνεται στο διαιτολόγιό του, αρκεί η κατανάλωσή του να μην υπερβαίνει τις 3 φορές ανά εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη συνολική κατανάλωση αυγών, καθώς αυτά μπορεί να περιέχονται σε πλήθος επεξεργασμένων τροφίμων και έτοιμων φαγητών. Επιπλέον, καλό θα ήταν το αυγό να καταναλώνεται βραστό και λιγότερο συχνά τηγανιτό, ενώ υγιεινή επιλογή αποτελεί και η ομελέτα φούρνου, ειδικότερα όταν συνδυάζεται με ποικιλία λαχανικών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.