Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Πόσο πρέπει να περιμένουν οι γυναίκες πριν τη δεύτερη εγκυμοσύνη;

Πόσο πρέπει να περιμένουν οι γυναίκες πριν τη δεύτερη εγκυμοσύνη;

Πόσο πρέπει να περιμένουν οι γυναίκες πριν τη δεύτερη εγκυμοσύνη;

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι κάτι το μοναδικό. Μια περίοδος με δυσκολίες και άγχη, την οποία όμως κάθε γυναίκα αναπολεί με νοσταλγία όταν φτάνει στο τέλος της.

Παρασυρμένες από αυτήν την χαρά οι περισσότερες γυναίκες, λοιπόν, δεν περιμένουν όσο χρόνο θα έπρεπε ανάμεσα στις εγκυμοσύνες τους, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη της δεύτερης εγκυμοσύνης.

Ποιο είναι το ιδανικό διάστημα μεταξύ δυο εγκυμοσύνων;

Οι ειδικοί προτείνουν ότι το ιδανικό διάστημα μεταξύ δυο εγκυμοσύνων είναι οι 18 μήνες ή και παραπάνω. Και αυτό επειδή οι γυναίκες που μένουν έγκυοι σε μικρότερο από αυτό διάστημα κινδυνεύουν να παρουσιάσουν μείωση στη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης.

Τους ισχυρισμούς των ειδικών έρχεται να επιβεβαιώσει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BJOG – An International Journal of Obstetrics and Gynaecology, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αμερική σε δείγμα 454,716 γεννήσεων από γυναίκες με δύο ή περισσότερες εγκυμοσύνες κατά τη διάρκεια μιας εξαετούς περιόδου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι μητέρες με μικρότερα διαστήματα ανάμεσα στις εγκυμοσύνες τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πριν από τις 39 εβδομάδες κύησης, σε σύγκριση με τις γυναίκες με μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στις γεννήσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.