Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Πότε μπορούν τα μωρά να πιουν νερό;

Πότε μπορούν τα μωρά να πιουν νερό;

Πότε μπορούν τα μωρά να πιουν νερό;

Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις κάθε νέας μαμάς είναι το πότε το μωράκι της θα είναι έτοιμο να πιει νερό.

Ποιος είναι ο σωστός μήνας για να ξεκινήσουμε να δίνουμε νερό στα μωρά μας και τι μπορεί να συμβεί αν βιαστούμε;

Οι παιδίατροι συστήνουν η κατανάλωση νερού από μωρά να ξεκινά μετά τον 6ο μήνα της ζωής τους, καθώς μέχρι τότε το μητρικό γάλα ή η φόρμουλα που καταναλώνουν τους παρέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται και όση ενυδάτωση τους είναι απαραίτητη.

«Τα μωρά δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες για νερό, όπως οι ενήλικες», τονίζει η παιδίατρος Danielle Stringer. «Το μητρικό γάλα αποτελείται από 88% νερό, ενώ οι κίνδυνοι για την υγεία των μωρών που είναι μικρότερα των 6 μηνών και καταναλώνουν νερό είναι πολλοί και μεγάλοι», έγραψε στο blog της. Και τεκμηριώνει τη θέση της με μερικά στοιχεία και συμβουλές για τους γονείς:

«Όταν ένα μωρό κάτω των έξι μηνών πίνει νερό μπορεί να προκληθεί, ακόμα και δηλητηρίαση. Αυτό γίνεται όταν παρά πολύ νερό αραιώνει την συγκέντρωση του νατρίου στο σώμα, διαταράσσοντας την ισορροπία των ηλεκτρολυτών. Έτσι, ο οργανισμός του μωρού θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει το περισσότερο νερό που υπάρχει στα κύτταρά του, με αποτέλεσμα να πρηστούν οι ιστοί του.

Επιπλέον, όταν ένα μωρό πίνει νερό επηρεάζεται η ικανότητα του οργανισμού να απορροφά τις θρεπτικές ουσίες του γάλακτος, ενώ επηρεάζεται σημαντικά και η αίσθηση του κορεσμού του μωρού, άρα και η όρεξή του και το βάρος του».

Η παιδίατρος, λοιπόν, συμβουλεύει τους γονείς: «Να ζυγίζετε με πρόγραμμα τα μωρά σας και να εμπιστεύεστε τα όσα προσφέρει ο θηλασμός ή το γάλα που δίνετε στο μωρό σας. Ξεκινήστε να δίνετε νερό στο μωρό σας με πολλή προσοχή μετά τους 6 μήνες. Συγκεκριμένα, προτείνει οι γονείς να δίνουν νερό στο 6 μηνών μωρό τους με ένα κουταλάκι στην αρχή (ελάχιστα – δηλαδή – γραμμάρια) μέσα σε ένα 24ωρο μέχρι να γίνουν περίπου ενός έτους.

Προσοχή: Πριν από κάθε απόφαση για τη διατροφή και την ανάπτυξη του μωρού σας να ζητάτε και να εμπιστεύεστε τη συμβουλή του δικού σας γιατρού, ο οποίος γνωρίζει επ’ ακριβώς το ιστορικό του μωρού σας.

Πηγή: indipedent.co.uk


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter