«Πριν στείλετε το άρρωστο παιδί σας στο σχολείο, θυμηθείτε αυτή την εικόνα του παιδιού μου»

Έκκληση προς όλους τους γονείς απευθύνει μία μαμά, για να μείνουν τα άρρωστα παιδιά στο σπίτι και να μην πηγαίνουν στο σχολείο.

Δημοσιεύοντας μία φωτογραφία της κόρης της με αναπνευστήρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς και τους εκλιπαρεί να δείξουν κατανόηση στην κατάστασή της.

Διαβάστε το κείμενο που δημοσίευσε στη σελίδα Love What Matters, στο Facebook, και σκεφτείτε την επόμενη φορά που θα στείλετε το παιδί σας στο σχολείο με συνάχι…

«Αυτή είναι μια φιλική υπενθύμιση προς γονείς και κηδεμόνες: Παρακαλώ πολύ, κρατήστε τα άρρωστα παιδιά σας στο σπίτι.

Σας εκλιπαρώ.

Αν νιώθετε πως αυτό που γράφω σας προσβάλλει, με συγχωρείτε. Ναι, δεν γνωρίζω την κατάστασή σας.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να αφήσεις τη δουλειά ή να κανονίσεις με baby sitters, γιαγιάδες, θείους και θείες όταν πρέπει το παιδί να μείνει στο σπίτι.

Αλλά γνωρίζω ότι και εσείς δεν ξέρετε τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ κατάσταση. Αν το κάνατε, θα κατανοούσατε όσα σας λέω.

Δεν ξέρετε ότι όταν είσαι γονιός ενός παιδιού με περίπλοκο ιατρικό ιστορικό και ευαίσθητο ανοσοποιητικό, ένα “απλό” κρυολόγημα ή ένας “αθώος” ιός μπορεί να αποβεί μέχρι και μοιραίος.

Δεν ξέρετε ότι ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να μετατραπεί σε μια απειλητική για τη ζωή του παιδιού μου κατάσταση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Δεν ξέρετε ότι μπορεί να έχουμε προγραμματίσει σοβαρές ιατρικές εξετάσεις ή επεμβάσεις που επιβάλλουν το παιδί να είναι απόλυτα υγιές για να γίνουν όλα σωστά.

Οπότε, σας παρακαλώ, μην προσβάλλεστε. Αντιθέτως, προσπαθήστε να μπείτε στη θέση μου.

Και πριν στείλετε το άρρωστο παιδί σας στο σχολείο, παρακαλώ πολύ σκεφτείτε το δικό μου»