Αρχική InfoKids Νέα Πότε ξεκινούν τα Προγράμματα STEM στα Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου;

Πότε ξεκινούν τα Προγράμματα STEM στα Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου;

Πότε ξεκινούν τα Προγράμματα STEM στα Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου;

Την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για πιλοτική εφαρμογή προγραμμάτων STEM στα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης ενέκρινε την Τετάρτη 15 Μαΐου το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή του Προγράμματος STEM στα σχολεία, θα προσφέρονται στους μαθητές αυθεντικές ευκαιρίες μάθησης, οι οποίες θα τους βοηθούν να αποκτούν τις απαραίτητες κομβικές δεξιότητες για τον πολίτη και επαγγελματία του 21ου αιώνα, όπως είναι η δημιουργικότητα, η επίλυση προβλημάτων, η επικοινωνία και η ικανότητα σχεδιασμού και ανάλυσης.

Σε 9 σχολεία η αρχική εφαρμογή

Σύμφωνα με την Απόφαση, το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τη νέα σχολική χρονιά σε εννέα Σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε απογευματινό χρόνο, ως θέμα επιλογής για τους/τις μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης. Όπου απαιτηθεί για σκοπούς συμπλήρωσης και λειτουργίας τμημάτων, θα μπορούν να συμμετάσχουν και μαθητές/μαθήτριες της Ε΄ τάξης.

Τα εννέα σχολεία έχουν επιλεγεί στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως η γεωγραφική θέση, η υλικοτεχνική υποδομή, ο μαθητικός πληθυσμός και η λειτουργία ή απουσία απογευματινής ζώνης φοίτησης στο πλαίσιο του θεσμού του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου (ΠΟΣ).


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter