Αρχική Εκδηλώσεις "Προς-φυγάς": Συναυλία από το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου αφιερωμένη στα παιδιά (8/05)

"Προς-φυγάς": Συναυλία από το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου αφιερωμένη στα παιδιά (8/05)

"Προς-φυγάς": Συναυλία από το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου αφιερωμένη στα παιδιά (8/05)

Το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου (ΛΕΑ) διοργανώνει μια συναυλία, που τολμά να αποδομήσει μια λέξη που πόνεσε και πονά. Ο πρόσφυγας, "προς-φυγάς", φυγή, κίνδυνος, κατεύθυνση προς άγνωστο τόπο, απώλεια.

Το ΛΕΑ, παιδί της προσφυγιάς, θέλει με αυτή τη διοργάνωση να αγκαλιάσει το κάθε παιδί- πρόσφυγα του χθες και του σήμερα.

Η μουσική διανθίζεται από επιλεγμένα κείμενα και προβολές, που μεταφέρουν τον πόνο της προσφυγιάς αλλά και τη δύναμη της ελπίδας.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Η παιδική χορωδία του ΛΕΑ ενώνει τη φωνή της με αυτή του καταξιωμένου τραγουδιστή Ανδρέα Καρακότα, που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και φέρνει μαζί του την εμπειρία των προσφύγων της Μικράς Ασίας, αλλά και την καθημερινή οδύνη των προσφύγων στα νησιά της Ελλάδας, άλλη μια πληγή στη σύγχρονη ιστορία.  Μαζί του στο μπουζούκι ο Χρήστος Μητρέντζης, που υπηρετεί με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, για τριάντα και πλέον χρόνια, το γνήσιο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην ορχήστρα συμμετέχουν επίσης ο Δημήτρης Κλουβάτος στο βιολί, ο Κώστας Χαλλούμας στο κοντραμπάσο, η Μαγδαληνή Χριστοφόρου στην κιθάρα, ο Άλκης Γεωργίου στο πιάνο και η Ιωάννα Γκερπετσιώτη στο ακορντεόν. Τη χορωδία διευθύνει η Κυριακή Χρυσάνθου και την επιμέλεια της χορωδιακής κίνησης έχει η Μαργαρίτα Ανδρέου. Τα κείμενα αποδίδει η Ευαγγελία Καλδέλη.

"Προς-φυγας"

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2019
Ώρα: 20:00 - 21:15
Είσοδος: 10€
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
Δημοτικός Κήπος
Λεωνίδα Κιούπη
Λάρνακα,

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter