Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Προς τα παιδιά μου: Κάτι που έπρεπε να σας έχω πει νωρίτερα

Προς τα παιδιά μου: Κάτι που έπρεπε να σας έχω πει νωρίτερα

Προς τα παιδιά μου: Κάτι που έπρεπε να σας έχω πει νωρίτερα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπατε στα παιδιά πόσο σημαντικά είναι; Πόσο ξεχωριστά πρέπει να νιώθουν και πόσο δυνατά να παραμένουν πάντα; Αλλά κυρίως, πότε ήταν η τελευταία φορά που τους μιλήσατε για το ποιους ανθρώπους πρέπει οπωσδήποτε να βγάζουν από τη ζωή τους;

Οι γονείς μιλάμε συχνά στα παιδιά μας για το πώς να προστατευθούν από κινδύνους, για το τι να κάνουν αν τους συμβεί κάτι, για το πώς να μας βρίσκουν σε περίπτωση ανάγκης. Ξεχνάμε, όμως, να τους μιλήσουμε  για τους ανθρώπους που θα συναντήσουν στη ζωή τους και για το ποιους αξίζει να έχουν δίπλα τους.

Μια γυναίκα και μαμά, ήρθε αντιμέτωπη με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και αποφάσισε, έστω και αργά, να μιλήσει στα παιδιά της για τους ανθρώπους εκείνους που  δεν πρέπει να κρατούν δίπλα τους, για εκείνους που χαρακτηρίζονται «τοξικοί».

Διαβάστε το γράμμα της

«Έπρεπε να το κάνω αυτό νωρίτερα. Όχι επειδή τώρα βρίσκομαι σε ένα εξεταστικό κέντρο και περιμένω τα αποτελέσματα της εξέτασης για το στήθος μου. Όχι επειδή ο γιατρός είπε ότι δεν πρέπει να καθυστερήσω σε τίποτα από εδώ και πέρα, όχι επειδή περιμένω να ακούσω καλά ή άσχημα νέα για τη ζωή μου, αλλά επειδή έπρεπε να σας έχω μιλήσει νωρίτερα για τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να “κλέψουν” ένα κομμάτι της ζωής σας, του εαυτού σας, του χαρακτήρα σας.

Ο φίλος που δεν σας κάνει παρέα αν δεν ακολουθείτε τους κανόνες του

Ο δάσκαλος που τονίζει ότι δεν έχετε μέλλον

Το αγόρι ή το κορίτσι που σας αρέσει, αλλά δεν σας δίνει σημασία επειδή δεν προσποιείστε ότι είστε κάτι άλλο

Ο συμμαθητής που παίζει μαζί σας μόνο και μόνο επειδή έχετε τα παιχνίδια

Ο σύντροφος που σας χαστούκισε και νομίζει θα τη γλιτώσει

Ο εργοδότης που σας ζητά να φέρεστε πιο… γυναικεία

Οι διαφημίσεις, τα περιοδικά, τα videos που δουλεύουν για να σας κάνουν να νιώθετε λιγότερο ελκυστικοί, ανάξιοι, μη επαρκής, ώστε να αγοράσετε όσα πωλούν.

Όλοι έχουν έναν ιδιοτελή σκοπό και πιστεύουν ότι θα τον πετύχουν “ξεριζώνοντας” ένα δικό σας κομμάτι. Είναι καλοί σε ό,τι κάνουν και θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι αυτή είναι η μόνη σας επιλογή. Αυτές οι προσπάθειες, μάλιστα, είναι τόσο συχνές που πολλές φορές οι άνθρωποι – κυρίως εκείνοι που ανήκουν στο γυναικείο φύλο – νομίζουν ότι είναι το φυσιολογικό και δίνουν με τη θέλησή τους όσα οι άλλοι ζητούν. Ξανά και ξανά. Και έτσι η θυσία γίνεται συνήθεια.

Ξέρω πάρα πολλές γυναίκες που άφησαν στην άκρη τον εαυτό τους ή κομμάτια του, ακόμα και για τους πιο μικρούς συμβιβασμούς. Οπότε, παιδιά μου, σας παρακαλώ πάρα πολύ, αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορώ να σας εμφυσήσω ακόμα και τώρα είναι αυτό: Μην αφήσετε κανένα να πάρει κομμάτια του εαυτού σας χωρίς την άδειά σας.

Όχι, δεν θα είμαι φίλος σου μόνο αν θέλεις να παίζουμε μόνο με τους κανόνες σου

Όχι, δεν θα αλλάξω τα ρούχα μου για να σου αρέσω

Όχι, δεν θα σε κάνω παρέα αν με εκμεταλλεύεσαι

Όχι, δεν θα αφήσω ποτέ κανέναν να με χτυπήσει

Όχι, δεν θα χρησιμοποιήσω τίποτε άλλο για να ανελιχθώ στη δουλειά μου, παρά μόνο το μυαλό μου

Όχι, δεν θα μειώσω την προσωπικότητά μου για μια εικόνα, για ένα video, για ένα ψέμα

Όλο αυτό θα σας κάνει πολύ πιο δυνατούς και είναι σημαντικό γιατί θα υπάρξουν στιγμές που θα θελήσετε να δώσετε κομμάτια του εαυτού σας. Την καρδιά σας, τον χρόνο σας, τη συμπόνια σας, την λάμψη σας. Κι όταν αυτά τα κάνετε οικειοθελώς, τελικά, νιώθετε κάτι. Δίνετε, αλλά και παίρνετε. Ευγνωμοσύνη, αγάπη, υπερηφάνεια, αγαλλίαση.

Εκείνοι που προσπαθούν να “κλέψουν” και να κερδίσουν από εσάς δεν αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας. Μείνετε αληθινοί και πιστοί σε εσάς και διώξτε τους μακριά. Είστε υπέροχοι όπως ακριβώς είστε τώρα και μπορείτε να βρείτε ανθρώπους που θα σας συμπληρώνουν. Ανθρώπους που θα νιώθετε άνετα να είστε ο εαυτός σας μαζί τους!

Περιμένοντας στωικά στο σαλόνι του εξεταστηρίου τα αποτελέσματα, υπάρχει και κάτι ακόμα που θέλω να ξέρετε: Φοβάμαι, αλλά ότι κι αν συμβεί, έχω τη δύναμη να επιβιώσω, χάρη σε όλα όσα εσείς δώσατε στην καρδιά μου από την πρώτη μέρα της γέννησής σας και σε όσα με κάνατε να αισθανθώ…».

Πηγή: realsimple.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter