Αρχική InfoSchool «Πρωτάθλημα Junior NBA»: Στην Κύπρο για πρώτη φορά το κορυφαίο πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης για παιδιά

«Πρωτάθλημα Junior NBA»: Στην Κύπρο για πρώτη φορά το κορυφαίο πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης για παιδιά

«Πρωτάθλημα Junior NBA»: Στην Κύπρο για πρώτη φορά το κορυφαίο πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης για παιδιά

Παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου  το «Πρωτάθλημα Junior NBA Κύπρου» παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη.

Ας γνωρίσουμε το «Πρωτάθλημα Junior NBA Κύπρου»

Το πρόγραμμα “Junior ΝΒΑ” αποτελεί μια πετυχημένη καινοτομία που έχει δημιουργηθεί κάτω από την ομπρέλα του κορυφαίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης στον κόσμο και το οποίο επεκτάθηκε εδώ και μερικά χρόνια και στην Ευρώπη. Tο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με προθυμία αποδέχθηκε την πρόταση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για υιοθέτηση του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος στην Κύπρο. Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας προκειμένου να εντάξουν τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό στο καθημερινό τους πρόγραμμα, υιοθετώντας έναν υγιή τρόπο ζωής. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, συνιστά αναμφίβολα και τη βάση του οικοδομήματος της αναπτυξιακής καλαθόσφαιρας της Κύπρου.

Αυτά είναι τα σχολεία τα οποία θα συμμετέχουν στο 1ο Junior NBA League:

Με την συμμετοχή δώδεκα Γυμνάσιων Σχολίων θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο για πρώτη φορά το Junior NBA League. Από τα σχολεία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου.

Grammar School Λευκωσίας
Grammar School Λεμεσού
Αγίου Αθανασίου
Αγίου Δομετίου
Αρχαγγέλου
Βεργίνας
Έγκωμης
Λανίτειο
Λινόπετρας
Μακεδονίτισσας
Παλλουριώτισσας
Πετράκη

Ποια είναι η φιλοσοφία του προγράμματος

Το Junior NBA αποτελεί επίσημο αναπτυξιακό πρόγραμμα εκ μέρους του NBA, το οποίο διεξάγεται σε πολλές χώρες από όλο τον κόσμο, με στόχο την συμμετοχή αρκετών νεαρών παιδιών σε ένα πρωτάθλημα που μοιάζει με αυτό του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ. Το πρόγραμμα έχει σκοπό την ενθάρρυνση και υποστήριξη των νεαρών παιδιών, για να γνωρίσουν το άθλημα της καλαθόσφαιρας, να αγωνιστούν και να διασκεδάσουν. Παράλληλα δίνει την δυνατότητα στους νεαρούς μαθητές να διδαχθούν τα θεμελιώδη στοιχεία του αθλητισμού, όπως είναι ο σεβασμός και η ομαδική εργασία. Μέσα από τους αγώνες του Junior NBA League θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά μέσα από ένα διασκεδαστικό περιβάλλον να προσεγγίσουν ένα μικρόκοσμο του ΝΒΑ, ενισχύοντας έτσι την καλαθοσφαιρική κουλτούρα. Αρκετά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα της καλαθόσφαιρας και να μπορέσουν εάν το επιθυμούν να συνεχίσουν να προπονούνται σε ακαδημία της αρεσκείας τους.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter