Αρχική InfoMommy Νέα Πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά το Αεροδρόμιο Λάρνακας - Πλέον διαθέτει και αποδυτήρια ΑμεΑ

Πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά το Αεροδρόμιο Λάρνακας - Πλέον διαθέτει και αποδυτήρια ΑμεΑ

Πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά το Αεροδρόμιο Λάρνακας - Πλέον διαθέτει και αποδυτήρια ΑμεΑ

Η σημερινή είδηση που μας έρχεται από το αεροδρόμιο Λάρνακας μας κάνει για ακόμη μια φορά υπερήφανους με την βοήθεια και τις υπηρεσίες που παρέχει σε σε Άτομα με Αναπηρία και σε Άτομα με Μειωμένη Κινητικότητα κατά την άφιξη, αναχώρηση και την μετεπιβίβασή τους.

Όπως ενημερωθήκαμε μέσω ανάρτησης στο Facebook του Δημήτρη Λαμπριανίδη, προέδρου της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, πλέον στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας, εκτός από τις κλασσικές τουαλέτες για άτομα με αναπηρίες, θα λειτουργεί και αποδυτήριο ΑΜΕΑ. Το συγκεκριμένο αποδυτήριο θα εξυπηρετεί ιδιαίτερα γονείς με παιδιά που έχουν πολλαπλές αναπηρίες, ειδικά κινητικές. Το αποδυτήριο ΑΜΕΑ διαθέτει πάγκο με ηλεκτρική ρύθμιση ύψους, ανυψωτήρα οροφής και τις υποδομές για να μπορεί ένα άτομο να αλλάξει ρούχα αν χρειαστεί ακόμα και να λουστεί.

«Κάποιοι από σήμερα θα έχουν ένα πρόβλημα λιγότερο να σκεφτούν για το ταξίδι τους και όλοι εμείς ένα λόγο περισσότερο να νιώθουμε περήφανοι για τις υποδομές που συναντούν όσοι ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο Λάρνακας». Ο  χώρος  δημιουργήθηκε βάσει αγγλικών προδιαγραφών που η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ.) προώθησε στην Hermes airports.

Δείτε το σχετικό Post

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο Λάρνακας κέρδισε το ACI AWARDS 2017 ως ο “Πιο Προσβάσιμος Αερολιμένας της Ευρώπης” ανάμεσα σε 500 άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια από 45 κράτη, στην κατηγορία «Πιο Προσβάσιμος Αερολιμένας για άτομα με αναπηρία & άτομα με μειωμένη κινητικότητα”.  Η κριτική επιτροπή του Οργανισμού ACI Ευρώπης (Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων), έκρινε ότι το αεροδρόμιο Λάρνακας διακρίνεται για το αξιοθαύμαστο επίπεδο πρωτοβουλιών και υπηρεσιών που παρέχονται στο τομέα εξυπηρέτησης ατόμων με κινητικές δυσκολίες, όπως είναι η χρήση του αυτόματου μηχανισμού «Eagle lift» για την μετεπιβίβαση ατόμων από αναπηρικά καροτσάκια στα καθίσματα αεροσκάφους, η εύκολη προσβασιμότητα που προσφέρεται στα σημεία check-in, ζύγισης αποσκευών και αυτόματων ηλεκτρονικών θυρών (E-gates), καθώς και μια σειρά από άλλες επιπρόσθετες διευκολύνσεις, όπως είναι τα σημεία ηλεκτρονικής φόρτισης τροχοκαθισμάτων, η δωρεάν στάθμευση διάρκειας 120 λεπτών, ο άψογος συντονισμός με ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και η παροχή ειδικών διευκολύνσεων για ΑμεΑ στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου.

Μπορείτε να δείτε μια περιγραφή όλων των υπηρεσιών και διευκολύνσεων που παρέχουν στους επιβάτες με αναπηρία και στα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, κάνοντας κλικ στους ακόλουθους συνδέσμους:

Υποδομές και Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρία και ΑΜΚ

Δικαιώματα Επιβατών ΑμεΑ και ΑΜΚ

Πρότυπα Εξυπηρέτησης ΑμεΑ και ΑΜΚ στο αεροδρόμιο

Ταξιδεύοντας με το δικό σας τροχοκάθισμα

Οδηγός χρήσιμων πληροφοριών για ΑμεΑ και ΑΜΚ που μπορεί να ταξιδεύουν σπάνια ή για πρώτη φορά

Μεταφορές με το Σύστημα Ανύψωσης 'Eagle Passenger Lifter'


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter