- Infokids.com.cy - https://www.infokids.com.cy -

Ψάχνουμε, δοκιμάζουμε, προτείνουμε: Χορός VS Kick Boxing. Τι να διαλέξω;

Η νέα χρονιά είναι εδώ και όπως κάθε αρχή νέας χρονιάς βάζω και γω στόχους για το τι θα κάνω. Θα κρατάω το σπίτι καθαρό, θα είμαι πιο συνεπής, δε θα τρώω σοκολάτες και θα ξεκινήσω γυμναστική!

Τώρα για να είμαι ειλικρινής για τους τρεις πρώτους δεν παίρνω όρκο, για τον τελευταίο, όμως, θα βάλω τα δυνατά μου! Όχι μόνο γιατί θέλω να βγω στις παραλίες κορμάρα, που λένε, αλλά και για την υγεία μου! Το σώμα μου έχει αρχίσει να αλλάζει κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου!

Έβαλα, λοιπόν, κάτω τις ανάγκες μου και σκέφτηκα. Το γυμναστήριο θα το βαρεθώ. Είναι σίγουρο. Εγώ θέλω κάτι να με βοηθάει ψυχικά και σωματικά. Να ξεδίνω και να γυμνάζομαι. Να ξεσπάω τα νεύρα μου και την έντασή μου και να διασκεδάζω. Γιατί να τα ακούν στο σπίτι; Δε μου φταίνε και σε κάτι, σωστά; Με βάση αυτά κατέληξα σε δύο επιλογές: Το χορό και το kickboxing! Το πρώτο το διάλεξα γιατί πάντα ήθελα να ασχοληθώ και το δεύτερο γιατί τώρα τελευταία ακούγεται πάρα πολύ, γιατί να μην το δοκιμάσω;

Κοντά στο γραφείο, άνοιξε πρόσφατα μια σχολή χορού και είπα να ρίξω μια ματιά! Έκλεισα ραντεβού και ξεκίνησα. Ευτυχώς είναι πολύ κοντά στο κέντρο και σε συγκοινωνίες και βολεύει! Πριν ανέβω τα σκαλιά για να φτάσω στην είσοδο της σχολής είχα τις αμφιβολίες μου. Όχι μόνο γιατί δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου, αλλά γιατί το όνομα της σχολής μου δημιουργούσε άγχος. «Panas dance studio» [1]. Περίμενα να δω ανθρώπους σνομπ! Με ύφος και καθόλου εξυπηρετικούς! Φαντάζεστε την έκπληξή μου όταν με υποδέχτηκαν χαμογελαστοί, ευγενικοί και προσγειωμένοι!

«‘Έκφραση είναι. Συναίσθημα, τέχνη». Αυτό είναι ο χορός για τον Θοδωρή Πανά, ιδιοκτήτη της σχολής!

«Τι θα μου προσφέρει», ρωτάω. «Τα πάντα», απαντά με σιγουριά! «Είναι η καλύτερη γυμναστική. Ευεξία χαλάρωση, διασκέδαση»!

Πήρα μέρος σε ένα μάθημα αρχαρίων με τίτλο «Express your self». Βέβαια, μέσα σε δυο μήνες τα κορίτσια που συμμετείχαν είχαν γίνει… επαγγελματίες!

Ναι, δεν μπορούσα να ακολουθήσω! Κι όμως, μετά το μάθημα ένιωθα ακριβώς αυτό! Ότι είχα «expressed myself»!

«Στη σχολή μας δεν μας νοιάζουν μόνο οι επαγγελματίες», μου λέει ο Θοδωρής! «Θέλουμε, φυσικά, να πετύχουμε, αλλά μας νοιάζει περισσότερο να έρχεστε και να το χαίρεστε. Να αγαπήσετε τον χορό!».

Ενθουσιασμένη ήμουν όταν έφυγα από το γραφείο του! Καθώς έβγαινα είδα από μια αίθουσα χορού να βγαίνουν πιτσιρίκια! Αγόρια, κορίτσια! Κοιτάζω απορημένη τον Θοδωρή «Ναι», λέει γελώντας. «Οι μαθητές μας είναι από 3 μέχρι 93 και βάλε!»

Στον αντίποδα όταν μπήκα στην σχολή KnockOut Fight Αrena [2] ένιωσα την ένταση! «Το kickboxing είναι γυμναστική για όλο το σώμα», μου λέει η Έλενα Πλατανά η οποία διδάσκει στη σχολή από το 2013 οπότε και άνοιξε!

Μπορεί ο καθένας να το κάνει. Δεν παίζουν ρόλο τα κιλά ή ηλικία, η προπόνηση προσαρμόζεται στις αντίστοιχες ανάγκες! Έτσι λοιπόν ξεκίνησα το δοκιμαστικό. Αυτή τη φορά όχι σε τμήμα, αλλά μόνη μου! (Μη γίνω πάλι ρεζίλι)!

«Το  box είναι βήματα», μου εξηγεί η Έλενα. «Πάντα προσέχεις το βήμα σου και το κέντρο βάρους σου. Δεν ξεχνάς ποτέ να καλύπτεις το σαγόνι σου!»

Γιατί όμως να συνεχίσω; Αφού δεν είμαι και υπέρ της βίας; «Για να ξεσπάς τα νεύρα σου. Να βγάζεις την έντασή σου και να γυμναστείς! Ειδικότερα για τις γυναίκες που δεν θέλουν να το ακολουθήσουν επαγγελματικά πέρα από το ότι βοηθά την αυτοπεποίθηση τους  αποτελεί και είδος αυτοάμυνας!» Επιπλέον, βλέπεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου!»

Άλλωστε, σκοπός της σχολής δεν είναι μόνο το επαγγελματικό-αγωνιστικό κομμάτι, αλλά, κυρίως, να μαθαίνουν όσοι συμμετέχουν  το άθλημα σωστά! Το μόνο που χρειάζεται είναι γάντια, μασέλα, διάθεση και όρεξη! Όπως άλλωστε σε οτιδήποτε κάνουμε!

Βέβαια, εγώ ακόμα μπερδεμένη είμαι! Εσείς τι θα διαλέγατε;