ΠΣΕΜ και Συνομοσπονδία Γονέων: Συζήτηση για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και παραβατικότητα

Οι εξετάσεις ανά τετράμηνο και τα ζητήματα της παραβατικότητας, είναι, μεταξύ των θεμάτων, που συζήτησαν, σε σημερινή τους συνάντηση, η ΠΣΕΜ και η νέα ηγεσία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και με εποικοδομητική διάθεση.
«Μεταφέραμε στους γονείς την πάγια θέση μας ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο οι οποίες προωθούν τον ατομικισμό, τη βαθμοθηρία και ενισχύουν το άγχος. Εκφράσαμε την άποψη ότι χωρίς κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο οποιαδήποτε τροποποίηση θα είναι επιφανειακή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας θα παραμείνουν», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι συζήτησαν για τα ζητήματα της παραβατικότητας και συμφώνησαν για την περαιτέρω ένταξη παιδοψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και προγραμμάτων που θα στοχεύουν στην πρόληψη.

Η ΠΣΕΜ σημειώνει ότι η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης τη διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα της και θα την στηρίζει.

«Είπαμε στους οργανωμένους γονείς ότι θα έχουμε στενή επαφή και θα προσπαθήσουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία μας», αναφέρει, τέλος, η ΠΣΕΜ.