Quiche με σπανάκι και γραβιέρα

Μια πολύ νόστιμη και εύκολη πίτα, που δε θα σας απογοητεύσει!

Για τη ζύμη

1-1/3 φλ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κ.γλ. αλάτι

1/3 φλ. λάδι

3 κ.σ. άπαχο γάλα

Για τη γέμιση

85 g. γραβιέρα

10 αυγά χτυπημένα

1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι

1/2 φλ. άπαχο γάλα

1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο θυμάρι

1/4 κ.γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Φτιάξτε τη ζύμη σας

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250ºC. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπωλ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέστε μαζί το λάδι και το γάλα. Ανακατέψτε ελαφρά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Δώστε στο μίγμα τη μορφή μπάλας.

2. Σε επιφάνεια ελαφρώς αλευρωμένη, αρχίστε σιγά σιγά να απλώνετε τη ζύμη σας, ώστε να αποκτήσει κυκλικό σχήμα διαμέτρου περίπου 30εκ.

3. Τοποθετήστε προσεκτικά τη ζύμη σε πιάτο διαμέτρου περίπου 20εκ. Τυλίξτε κυλινδρικά ό,τι περισσεύει από το πιάτο.

4. Καλύψτε τη με αλουμινόχαρτο, και ψήστε τη για 8 λεπτά.

5. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε τη για άλλα 5 περίπου λεπτά. Έπειτα βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει, όσο ετοιμάζετε τη ζύμη.

Ολοκληρώστε την Quiche

6. Χαμηλώστε τώρα τη θερμοκρασία του φούρνου σας στους 180 ºC.

7. Σε ένα μεγάλο μπωλ, κομματιάστε τη γραβιέρα, αφήνοντας στην άκρη 2 κουταλάκια της σούπας. Προσθέστε τα αυγά, το σπανάκι, το γάλα, το θυμάρι και το πιπέρι, και χτυπήστε τα όλα μαζί. Βάλτε το μίγμα πάνω στη ζύμη.

8. Ψήστε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. Βγάλτε το σκεύος από το φούρνο, και πασπαλίστε την quiche με το τυρί που φυλάξατε στην άκρη.

9. Ψήστε το για ακόμα 10 περίπου λεπτά, προσέχοντας να μην παραψηθεί (αν χρειαστεί, καλύψτε τη με αλουμινόχαρτο). Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμη αν την τρυπήσετε με ένα μαχαίρι κοντά στο κέντρο, και το μαχαίρι βγει καθαρό.

10. Αφήστε την quiche να κρυώσει για 10 τουλάχιστον λεπτά προτού σερβίρετε.

Απαιτούμενος Χρόνος: 90 λεπτά