Ραγίζει καρδιές η ιστορία της 4μελούς οικογένειας στα Πολεμίδια: Πατέρας και μάνα μιλούν για τα παιδιά τους

Η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με μια πολύ ευχάριστη είδηση. 8 εργάτες δούλεψαν εθελοντικά για να βοηθήσουν μια οικογένεια με μικρά παιδιά.

Η κίνησή τους αυτή συγκίνησε το παγκύπριο, ενώ οι γονείς των μωρών μίλησαν στον reporter.com.cy, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους και αποκάλυψαν τον Γολγοθά που ανεβαίνουν.

Είναι η ιστορία της οικογένειας του 42χρονου Μαρίνου Μαρίνου, της 30χρονης συζύγου του Μαριαλένας και των δύο ανήλικων κοριτσιών τους.
Οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν ένας πραγματικός Γολγοθάς για την οικογένεια του Μαρίνου Μαρίνου. Η 30χρονη σύζυγος του υπέστη καρδιακή προσβολή μόλις γέννησε, ενώ το μόλις τριών μηνών κοριτσάκι τους, γεννήθηκε με προβλήματα όρασης και ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος.
«Για μας δεν έχει Χριστούγεννα. Η κατάσταση μας είναι πολύ δύσκολη. Μετά από αυτά που έτυχαν στην οικογένεια, πήγαν όλα ανάποδα», είπε συγκεκριμένα ο πατέρας.
«Τα βάσανά μας ξεκίνησαν πριν από τέσσερις μήνες. Όταν η γυναίκα μου ήταν οκτώ μηνών, ξεκίνησαν τα προβλήματα. Ένιωθε έντονους πόνους. Στον ένατο μήνα γέννησε με καισαρική. Την επόμενη μέρα το απόγευμα, με πήραν τηλέφωνο να πάω στο Νοσοκομείο. Μου είπαν ότι πρέπει να της κάνουν καθετηριασμό, επειδή είχε αρρυθμίες. Έπαθε ανακοπή στο καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, πριν από τρεις μήνες. Την έβαλαν στην εντατική, το μωράκι μας που γεννήθηκε το έβαλαν στην εντατική νεογνών. Έτσι άρχισαν τα προβλήματα.
Ο καρδιολόγος μου σύστησε να μείνω σπίτι να τις προσέχω επειδή ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάθει ξανά ανακοπή η γυναίκα μου. Έμεινα σπίτι, μαγειρεύω παίρνω το μωρό σχολείο, κάνω μπάνιο το μικρό, βάζω πλυντήρια τα πάντα.
Μετά ήρθε και το πρόβλημα του μωρού. Πριν από ένα μήνα, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν βλέπει. Αρχίσαμε να πηγαίνουμε στους γιατρούς για να μάθουμε τι συμβαίνει. Ότι είχα και δεν είχα τα πούλησα για να έχουμε λεφτά. Είχα ένα αυτοκίνητο της δουλειάς και το πούλησα για να μπορούμε να πηγαίνουμε στους γιατρούς. Πήγαμε σε τέσσερις παιδίατρους και τρεις οφθαλμίατρους και μας είπαν ότι το παιδί έχει πρόβλημα και δεν βλέπει».
Ο 42χρονος οικογενειάρχης αναγκάστηκε, όπως λέει, να πουλήσει τα πάντα για να επιβιώσει η οικογένειά του.
«Ήμουν κηπουρός. Όταν τον τελευταίο καιρό μου τηλεφωνούσαν να πάω σε δουλειές εγώ δεν μπορούσα και έτσι έμεινα άνεργος. Πούλησα όσα-όσα το φορτηγό μου και τα μηχανήματα που κλάδευα. Δεν ήθελα να στερήσω τίποτα από τα μωρά. Για μένα δεν με κόφτει».

Ξεσπά σε δάκρυα η μητέρα

Η μαρτυρία της συζύγου του, Μαριαλένας, ωστόσο, μετά το κύμα αλληλεγγύης που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της ιστορίας τους, ραγίζει καρδίες.
«Έπαθα ανακοπή κατά τη διάρκεια του καθετηριασμού. Είχα μόλις γεννήσει. Το μόνο που ήθελα ήταν να έρθω κοντά στα μωρά μου. Ήρθα σπίτι. Όταν το μωρό έγινε δυόμιση μηνών κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα όρασης. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι. Ρωτούσα τις φίλες μου, πότε βλέπει ένα βρέφος, γιατί καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά. Μου έλεγαν δύο με δυόμιση μηνών θα με βλέπει. Δεν έγινε, όμως. Έχει φορές που στέκομαι στο κρεβάτι της και λέω σε παρακαλώ αγάπη μου κοίταξέ με. Το μόνο που κάνει είναι να βλέπει στο κενό. Λιώνω μέρα με την ημέρα…».
«Είχε μέρες που δεν είχαμε ούτε γάλα για το μωρό, τόσο δύσκολα ήταν. Δεν είχαμε να φάμε. Τόσο δύσκολο ήταν», συνεχίζει.
«Παλιά περίμενα πως και πως τις γιορτές. Εγώ δεν νιώθω τις γιορτές, ούτε τις περιμένω. Θέλω μόνο να γίνουμε καλά. Θέλω να δει το μωρό. Θέλω να του δείξω τα φώτα, τον Άγιο Βασίλη. Όταν βλέπω πως δεν μπορεί να δει δεν μπορώ να νιώσω Χριστούγεννα. Της λέω δες τον Άγιο Βασίλη, τα φώτα…αλλά ξέρω μέσα μου ότι δεν τα βλέπει».

Οι ενέργειες του ΟΚΥπΥ

Ο Δρ. Πάμπος Χαριλάου, εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, ανέφερε ότι «με την πρώτη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρεμβήκαμε άμεσα έτσι ώστε, η γυναίκα να έχει αυθημερόν τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας που έκανε στον ιδιωτικό τομέα. Επιπρόσθετα, διευθετήθηκε έτσι ώστε η μητέρα να εξεταστεί ξανά από καρδιολόγους του Νοσοκομείου Λεμεσού. Σε ό,τι αφορά στο βρέφος έγιναν όλες οι ενέργειες για να τύχει όλων των ιατρικά ενδεδειγμένων εξετάσεων».

Το κύμα αλληλεγγύης

Η δημοσιοποίηση των δραματικών στιγμών που ζει η οικογένεια, προκάλεσε μεγάλο κύμα αλληλεγγύης.  Το τηλέφωνο τους δεν σταματά να κτυπά. Πολλοί είναι αυτοί που προσφέρθηκαν να δώσουν στην οικογένεια, τρόφιμα, χρήματα και δώρα για τα δύο κοριτσάκια τριών μηνών και έντεκα χρονών.