Αρχική InfoKids Υγεία Reaction: Γονείς προσοχή! Τα μπουφάν αυξάνουν το κίνδυνο τραυματισμού των παιδιών όταν είναι στο αυτοκίνητο

Reaction: Γονείς προσοχή! Τα μπουφάν αυξάνουν το κίνδυνο τραυματισμού των παιδιών όταν είναι στο αυτοκίνητο

Reaction: Γονείς προσοχή! Τα μπουφάν αυξάνουν το κίνδυνο τραυματισμού των παιδιών όταν είναι στο αυτοκίνητο

Στο προσκήνιο φέρνει και πάλι η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, Μάριο Σταύρου, ένα παιδάκι με χοντρά και βαρετά ρούχα όπως ένα μπουφάν δεν είναι ασφαλισμένο στο παιδικό κάθισμα ακόμα και εάν είναι φαινομενικά δεμένο σωστά και σφιχτά, προσθέτοντας ότι στο αυτοκίνητο πρέπει να αφαιρούμε το σακάκι και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του παιδιού.

Τα χειμωνιάτικα μπουφάν, όπως σημειώνει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, συμπιέζονται σε μια σύγκρουση και αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού. Ιδανικά, το νήπιο ή το παιδί χρειάζεται να φορά λεπτά ρούχα, και το πανωφόρι ή η κουβέρτα να το σκεπάζει ριγμένη πάνω από τις ζώνες ασφαλείας αν χρειάζεται, ή μέχρι να ζεσταθεί η καμπίνα του αυτοκινήτου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι ακόμα και σε σύγκρουση με 30km/h, ένα παιδάκι με μπουφάν, που ήταν φαινομενικά σφιχτά δεμένο στο παιδικό κάθισμα, εκσφενδονίστηκε από τη θέση του. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι γονείς πρέπει να είναι σίγουροι ότι όταν ασφαλίσουν οι ζώνες στο παιδικό κάθισμα, δεν πρέπει να χωράνε περισσότερα από ένα δάκτυλο ανάμεσα στη ζώνη και την κλείδα ώμου του παιδιού.

`Εάν και εφόσον το περιβάλλον στο αυτοκίνητο δεν είναι τόσο ζεστό και θέλουμε να κρατήσουμε το παιδί ζεστό μπορούμε να βάλουμε πάνω του, μετά που θα ασφαλίσουν οι ζώνες σωστά στο παιδικό κάθισμα, είτε μια κουβέρτα είτε ακόμα και το σακάκι που αφαιρέσαμε πριν`, καταλήγει ο Πρόεδρος του REACTION.

%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf

Τα δέκα συνηθέστερα λάθη στη χρήση παιδικών καθισμάτων

Οι γονείς πρέπει να σιγουρεύονται ότι η εγκατάσταση του παιδικού καθίσματος στο αυτοκίνητό τους είναι ορθή. Το πιο κοινό λάθος αφορά την πρόσδεση, είτε με χαλαρή τη ζώνη ασφαλείας που συγκρατεί το παιδί είτε με χαλαρή τη ζώνη ασφαλείας που συγκρατεί το κάθισμα (στην περίπτωση που δεν είναι Isofix).

Άλλα λάθη είναι τα ακόλουθα:

1. Προμήθεια μεταχειρισμένου παιδικού καθίσματος χωρίς γνώση του ιστορικού του
2. Τοποθέτηση του καθίσματος σε λάθος θέση στην καμπίνα
3. Χρήση του καθίσματος ως υποκατάστατου της κούνιας
4. Εσφαλμένη τοποθέτηση του καθίσματος ή πρόσδεση του παιδιού
5. Εσφαλμένη γωνία κλίσης του καθίσματος
6. Αλλαγή του καθίσματος που «βλέπει» ανάποδα πολύ νωρίς
7. Ένδυση του παιδιού με ογκώδη ρούχα όταν κάθεται στο κάθισμα
8. Αλλαγή του καθίσματος με booster πολύ νωρίς
9. Εσφαλμένη χρήση του booster (ανυψωμένο έδρανο)
10. Χρήση του καθίσματος του αυτοκινήτου και της ζώνης ασφαλείας του πολύ νωρίς.
-


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.