Αρχική InfoKids Νέα Σάλος για την άσεμνη επίθεση καθηγητή φροντιστηρίου σε 9χρονη μαθήτρια - Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας

Σάλος για την άσεμνη επίθεση καθηγητή φροντιστηρίου σε 9χρονη μαθήτρια - Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας

Σάλος για την άσεμνη επίθεση καθηγητή φροντιστηρίου σε 9χρονη μαθήτρια - Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας

Από χθες που έγινε γνωστή η υπόθεση της άσεμνης επίθεσης και της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη 9χρονη μαθήτρια από 62χρονο καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στη Λεμεσό, γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα έχουν ξεσηκωθεί.

Η υπόθεση όσο περνά ο χρόνος γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη καθώς ο 62χρονος καθηγητής ο οποίος είχε και στο παρελθόν καταδίκη για παρόμοιας φύσης αδίκημα, φέρεται να παρέβη όρους και δεσμεύσεις του προς το Υπ. Παιδείας, όντας ο ίδιος πίσω από την λειτουργία ενός ή και δύο φροντιστηρίων Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο καθηγητής ο οποίος πλέον τελεί υπό 8ημερη κράτηση για την άσεμνη επίθεση κατά της 9χρονης μαθήτριάς του, φέρεται να έχει εταιρική σχέση με το φροντιστήριο, στο οποίο υποτίθεται ότι αναπλήρωνε άλλο συνάδελφό του, ο οποίος απουσίαζε εκείνη την μέρα.

Σύμφωνα με άρθρο του Μιχάλη Χατζηβασίλη για την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» τόσο η Αστυνομία, όσο και το υπουργείο Παιδείας μελετούν πλέον την ενοχή του ίδιου του φροντιστηρίου, καθώς και μόνο η φυσική παρουσία του καθηγητή παραβίαζε τους όρους που βάσει της κείμενης νομοθεσίας είχαν επιβληθεί στον 62χρονο, κάτι που παραπέμπει σε ποινικό αδίκημα. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε την απομάκρυνση του καθηγητή από χώρους δύο εγκεκριμένων φροντιστηρίων όταν καταδικάστηκε για προηγούμενη υπόθεση και μετά από γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας, κάτι με το οποίο δεν φαίνεται να συμμορφώθηκε ο εν λόγω εκπαιδευτικός.

Κατόπιν της νέας σοβαρότατης εις βάρος του καταγγελίας, το Υπουργείο Παιδείας και η Αστυνομία, όπως και η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, διερευνούν συντονισμένα και από κοινού την υπόθεση, θέτοντας πλέον στο μικροσκόπιό τους τα φροντιστήρια και την πραγματική σχέση τους με τον παιδόφιλο καθηγητή. Η υπόθεση διερευνάται και από το ειδικό γραφείο καταπολέμησης της σεξουαλικής βίας κατά ανηλίκων του Αρχηγείου Αστυνομίας, που θα εξετάσει και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του φροντιστηρίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την κατάθεση του κοριτσιού, πρόκειται για τον 62χρονο ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, όπου κάθε φορά που πήγαινε στην έδρα για να δει τις ασκήσεις της την θώπευε με ιδιαίτερα άσχημο τρόπο, που συνιστά σεξουαλική κακοποίηση. Όταν η 9χρονη διαμαρτυρήθηκε εκείνος της απάντησε πως αυτό γίνεται για να μπορέσει να καταλάβει τα λάθη της! Δυστυχώς, το θλιβερό αυτό φαινόμενο έλαβε κατ' επάνηληψιν χώρα, με αποτέλεσμα, όταν ο 62χρονος προέβη ξανά στις άσεμνες πράξεις του το περασμένο Σάββατο, η μικρή πήγε και μίλησε ανοιχτά στους γονείς του για τα όσα συμβαίνουν. Εν συνεχεία εκείνοι υπέβαλαν καταγγελία, ενώ η σχεδόν 9χρονη μαθήτρια κατέθεσε για τα όσα τραυματικά βίωνε στο φροντιστήριο του κατά τ' άλλα εκπαιδευτικού... Τον χειρισμό έχει αναλάβει η ανακριτική ομάδα διερεύνησης υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Θα είναι αμείλικτο σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λέει το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα είναι αμείλικτο στην αντιμετώπιση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Σε σχέση με τις αναφορές σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικου παιδιού σε εγκεκριμένο φροντιστήριο, το Υπουργείο αναφέρει εξάλλου ότι ο ιδιοκτήτης των εν λόγω εγκεκριμένων φροντιστηρίων δεν είναι ο συλληφθείς.

Προστίθεται ότι μετά από γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας, στις 21 Μαρτίου 2016 σχετικά με τον συλληφθέντα για προηγούμενη υπόθεση, το ΥΠΠ ζήτησε επανειλημμένα από την δικηγόρο του, όπως και από τον ιδιοκτήτη και διευθυντή των φροντιστηρίων, την απομάκρυνσή του από τους χώρους των δύο εγκεκριμένων φροντιστηρίων. Ζήτησε επίσης ο συλληφθείς να μην έχει καμία εμπλοκή με τις εργασίες των φροντιστηρίων κατά τις ώρες λειτουργίας τους, ενώ τονίστηκε ότι παράλειψη συμμόρφωσης με την πιο πάνω υποχρέωση συνιστά ποινικό αδίκημα.

«Η δικηγόρος δεσμεύτηκε γραπτώς για τα πιο πάνω, εκ μέρους των φροντιστηρίων, με επιστολή της στις 16 Μαΐου 2017» προστίθεται.

Αναφέρεται παράλληλα ότι το Υπουργείο Παιδείας, σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου και τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, διερευνά την υπόθεση και θα προβεί στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων.

Το Υπουργείο υπενθυμίζει τέλος ότι προ διετίας εκπονήθηκε η ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης των Παιδιών, η οποία, όπως αναφέρει, αποτελεί το βασικό κείμενο πολιτικής και κατευθύνει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες όλων των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter