«Σας εκλιπαρώ να μας ακούσετε! Μας σκοτώνετε καθημερινά»: Συγκλονίζει επιστολή εκπαιδευτικού στον ΠΤΔ

Οι γονείς και οι διδάσκοντες  του Γ’ Δημοτικού σχολείου Ιδαλίου βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στους δρόμους καθώς ο Σύνδεσμος Γονέων είχε προαναγγείλει εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη δράση συγκεκριμένων βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή.

Οι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο στην ώρα τους, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να ξεκινήσουν στις 8:25, αντί στις 7:45.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έγινε μετά την αξιολόγηση των απαράδεκτων, όπως αναφέρουν οι γονείς, συνθηκών που υφίστανται σε σχέση με την ποιότητα του αέρα στο σχολείο.

Στιγμιότυπο από τη σημερινή διαδήλωση στο Γ’ Δημοτικό στο Δάλι

Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου, μέσα από αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δράσουν άμεσα, ώστε να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών.

Στιγμιότυπο από τη σημερινή διαδήλωση στο Γ’ Δημοτικό στο Δάλι

Είναι η τρίτη εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Γονέων, ωστόσο δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς εξακολουθούν να αναπνέουν καυσαέρια και αναθυμιάσεις καυσίμων, που προκύπτουν από τα εργοστάσια στην περιοχή.

Στιγμιότυπο από τη σημερινή διαδήλωση στο Γ’ Δημοτικό στο Δάλι

Η επιστολή της εκπαιδευτικού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου βρίσκεται στον κλοιό των βιομηχανικών περιοχών Λατσιών, Γερίου, Τσερίου, Ιδαλίου και Πέρα Χωρίου Νήσου, ενώ κάποια από τα ρυπογόνα εργοστάσια βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο, γεγονός που επηρεάζει δυσμενώς την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν τα παιδιά, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής.

Η εκπαιδευτικός, κα. Μαρία Κουντούρη, που διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο, ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook μία επιστολή, η οποία «τσακίζει κόκαλα» με τα όσα αναφέρει. Διαβάστε τη:

«Προς Πρόεδρο Δημοκρατίας
Υπουργό Υγείας
Υπουργό Παιδείας
Υπουργό Εργασίας

Αγαπητοί κύριοι,
Σήμερα το πρωί, η ατμόσφαιρα στο σχολείο ήταν αποπνικτική. Κρατούσα τα δύο μου παιδιά από το χέρι και ένιωθα το στομάχι μου να ανακατεύεται, καλύψαμε τη μύτη με ότι είχαμε και μπήκαμε στα σχολεία μας. Νηπιαγωγείο και Δημοτικό. Τάση λιποθυμίας, αρχικά, στάση στο γραφείο, απελπισία από τους συναδέλφους, να θέλουμε να στείλουμε τα παιδιά σπίτι, να πάρουμε τα δικά μας, και να μην έχουμε εξουσία στα χέρια μας να το κάνουμε. Χτυπά κουδούνι. Θέλουν να μου μιλήσουν.. πάμε στην τάξη τους λέω, εδώ μυρίζει πολύ.. η τάξη μυρίζει ακόμα περισσότερο τελικά.. είναι και άρρωστα κάποια, ανοίγω παράθυρο αναγκαστικά.. προσπαθώ να ξεκινήσω μάθημα. Τους απολογουμαι.. σταματώ συχνά γιατί έχω τάση για εμετό.. τους εξηγώ… Τους παρακαλώ να πουν στο σπίτι τους τι ζούμε! Είναι νωρίς.. σε λίγο θα ξεκινήσουν να πονούν κεφάλια, θα ζαλίζονται, θα έχουν τάση για εμετό, θα παραπονεθούν για κάψιμο στο λαιμό, θα βήχουν.. όλα αυτά συμβαίνουν κάθε φορά που μυρίζει..

«Μας σκοτώνετε καθημερινά»

Αγαπητοί κύριοι,
Σας εκλιπαρώ να μας ακούσετε!
Μας σκοτώνετε καθημερινά!
Μας πνιγετε με αδιαφορία.. φυσά αδιαφορία… Και δυσωδία.. από παντού…
Κύριε υπουργέ της Παιδείας, σε πρόσφατη συνέντευξη ζητήσατε από τα σχολεία να διδάσκουν παιδεία! Το πρώτο μάθημα γράφει ανεξίτηλα: ουδέν πολυτιμότερο από την υγεία! Από την ζωή!
Είμαστε μάνες, πατέρες, παιδιά!
Είναι παιδιά, αδέρφια, εγγόνια!
Είμαστε πολύτιμοι και μοναδικοί για κάποιους ανθρώπους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει από τις οικογένειες μας!
Αγαπητοί γονείς, πάρτε τα παιδιά σας και ξεσηκωθειτε!
Εμείς σήμερα θα προβούμε σε καταγγελίες! Θα δώσουμε καταθέσεις!
Είμαστε δάσκαλοι! Διδάσκουμε παιδεία! Διδάσκουμε στα παιδιά να διεκδικήσουν την ζωή τους!

Καμία εκτίμηση. Κανένα ευχαριστώ!
Απαιτώ την άμεση προσοχή σας! Πρώτα για τα παιδιά! Εμείς είμαστε τελευταίοι..
Μαρία Κουντούρη
Εκπαιδευτικός
Γ Δημοτικό Ιδαλίου»

Δείτε εδώ την αρχική ανάρτηση.