Σε διάλογο για την αποχή καλούν οι οργανωμένοι γονείς τους μαθητές

Να προχωρήσουν σε αποχή αποφάσισαν οι μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων έπειτα και από τo ηχηρό «ναι» που κέρδισε στο δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμη: Ολοήμερη αποχή αποφάσισε η ΠΣΕΜ – Για ποια μέρα προγραμματίστηκε.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωση της αναφορικά με την ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα αύριο Τετάρτη, καλεί τους μαθητές να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας, να προσέλθουν στον διάλογο με πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης και να αποφύγουν τη λήψη ακραίων μέτρων που οδηγούν σε χάσιμο πολύτιμου διδακτικού χρόνου και καταγραφή αδικαιολόγητων  απουσιών.

«Με ωριμότητα και σύνεση και σε αναμονή του πορίσματος της επιστημονικής ομάδας που ανάλαβε να αξιολογήσει τον Θεσμό των τετραμήνων,  καλούμε την ηγεσία της ΠΣΕΜ να προσέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, να συμπορευτεί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Όλοι μαζί να στηρίξουμε τους μαθητές της Α΄ Τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, διεκδικώντας άμεσα βελτιώσεις του Θεσμού για το Β΄ Τετράμηνο αφού  ο χρόνος τρέχει εις βάρος αυτών των παιδιών», προστίθεται.

Σημειώνει ότι σέβεται το δικαίωμα της  άποψης  και τις θέσεις των Οργανωμένων μαθητών όπως καθορίζονται μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί τα δικαιώματα που έχουν σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Παράλληλα όμως, ενημερώνει τις χιλιάδες μέλη της, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών ότι οι μαθητές το Β’ τετράμηνο δικαιούνται, σύμφωνα με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, μόνο 60 απουσίες.

«Από τις 13 Ιανουαρίου είμαστε στο Β’ Τετράμηνο και ο χρόνος για όλους τους μαθητές είναι πολύτιμος, ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, αφού θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις και έχουν στη διάθεσή τους μόνο 62 σχολικές ήμερες για κάλυψη και εμπέδωση της ύλης, επαναλήψεις και προετοιμασία», αναφέρεται.

Κανονικά οι απουσίες στους μαθητές που θα λάβουν μέρος στην αποχή

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τους Κανονισμούς Λειτουργίας των δημόσιων σχολείων, οι απουσίες των μαθητών από μαθήματα για αποχές που γίνονται για διαμαρτυρίες δεν μπορούν να θεωρηθούν δικαιολογημένες. Έτσι οι μαθητές θα λάβουν απουσίες για όλη την ημέρα.

Όσον αφορά τους καθηγητές, σύμφωνα με τον βοηθό Γενικό Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ, κ. Θέμη Πολυβίου, θα βρίσκονται στα σχολεία κανονικά. «Ακόμη και ένας μαθητής να έρθει, θα γίνει μάθημα», είπε χαρακτηριστικά.