Αρχική InfoKids Νέα Σε ποια χώρα ο προγραμματισμός θα διδάσκεται από το Νηπιαγωγείο;

Σε ποια χώρα ο προγραμματισμός θα διδάσκεται από το Νηπιαγωγείο;

Σε ποια χώρα ο προγραμματισμός θα διδάσκεται από το Νηπιαγωγείο;

Ο Καναδάς αναμένεται να ξεκινήσει τη διδασκαλία του προγραμματισμού στους υπολογιστές από το Νηπιαγωγείο, καθώς και άλλων ψηφιακών δεξιοτήτων.

Περίπου 500.000 παιδιά θα συμμετάσχουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια στο νέο πρόγραμμα CanCode, ύψους 50 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Καινοτομίας και Επιστήμης της χώρας. Το CanCode εντάσσεται στο ευρύτερο Σχέδιο Καινοτομίας και Δεξιοτήτων, την πολυετή εθνική στρατηγική του Καναδά, που στοχεύει στη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας ιδίως για τη μεσαία τάξη.

Η διδασκαλία του προγραμματισμού θα είναι συνεχής σε όλη τη διάρκεια του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, σε μια προσπάθεια οι νέοι να είναι καλά προετοιμασμένοι για τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και της ψηφιακής οικονομίας.

Περίπου 500 εκπαιδευτικοί στον Καναδά θα λάβουν την κατάλληλη κατάρτιση και θα έχουν στη διάθεσή τους τον αναγκαίο εξοπλισμό για να διδάξουν στα παιδιά τον προγραμματισμό και τις άλλες ψηφιακές δεξιότητες. Παράλληλα, η ομοσπονδιακή καναδική κυβέρνηση θέλει μέσω του ίδιου προγράμματος να ενθαρρύνει περισσότερα κορίτσια να ακολουθήσουν τον τομέα STEM (Επιστήμη-Τεχνολογία-Μηχανική-Μαθηματικά).


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter