Σε συναντήσεις με πολιτικά κόμματα προχωρούν οι οργανωμένοι γονείς για το θέμα των τετραμήνων

Συνεχίζει τις προσπάθειές της η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές που ζητά αναφορικά με τον θεσμό των εξετάσεων ανά τετράμηνο και για τον λόγο αυτό ξεκινά μία σειρά από συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα:

«Ό,τι προσπάθειες ήταν να κάνουμε όσον αφορά την αξιολόγηση του μαθητή για τα τετράμηνα το κάναμε. Καταθέσαμε τις εισηγήσεις μας στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Θα ξεκινήσουμε τώρα μια σειρά επαφών-συναντήσεων με όλα τα πολιτικά κόμματα για να τους αναλύσουμε τις θέσεις μας και τις βελτιώσεις που εισηγούμαστε», είπε χαρακτηριστικά στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Διονυσίου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Διονυσίου είπε πως θέλουν να αναλύσουν τις θέσεις τους, τις εισηγήσεις που θέτουν για βελτίωση του θεσμού, με σκοπό να προχωρήσει η Βουλή σε τροποποίηση της νομοθεσίας, «και να είμαστε έτοιμοι με τη νέα σχολική χρονιά να αποφύγουμε τα οποιαδήποτε λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος».

Ανέφερε, παράλληλα, ότι θα ξεκινήσουν και μια προσπάθεια για ανάδειξη προβλημάτων που αφορούν θέματα μεταναστευτικής βιογραφίας, ειδικής εκπαίδευσης και παραβατικότητας.

«Θεωρούμε ότι είναι σοβαρά και θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε την στήριξη και την βοήθεια όλων. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες. Αύριο στη Βουλή θα καταθέσουμε στην αρμόδια Επιτροπή, Υπόμνημα για τη μεταναστευτική βιογραφία με τις εισηγήσεις και τις θέσεις μας. Το Υπόμνημα αυτό θα σταλεί και στις άλλες Οργανώσεις», κατέληξε.