Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Σε τι διαφέρει η ωορρηξία από τις γόνιμες μέρες

Σε τι διαφέρει η ωορρηξία από τις γόνιμες μέρες

Σε τι διαφέρει η ωορρηξία από τις γόνιμες μέρες

Η "ωορρηξία" είναι η διαδικασία κατά την οποία το ωάριο απελευθερώνεται από την ωοθήκη μέσα στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας και αυτό συμβαίνει 12-16 ημέρες πριν την έναρξη της επόμενης περιόδου. Μια γυναίκα είναι στην πιο γόνιμη κατάστασή της την ημέρα της ωορρηξίας και την ημέρα πριν από την ωορρηξία.

Οι "γόνιμες ημέρες" είναι όλες οι ημέρες κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου μιας γυναίκας όπου έχει την ικανότητα να μείνει έγκυος εάν έχει σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Λόγω του γεγονότος ότι το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει για αρκετές ημέρες στο σώμα μιας γυναίκας κατά το χρονικό διάστημα που είναι γόνιμη, μια γυναίκα θα έχει τυπικά 6 γόνιμες ημέρες σε κάθε κύκλο, την ημέρα της ωορρηξίας και 5 ημέρες πριν από αυτή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.