«Σεβαστείτε τη ζωή»: Συγκλονίζει η νοσηλεύτηρια που ήταν στο πλευρό του 1ου θύματος κορωνοϊού

Για την εμπειρία της στο πλευρό του 1ου θύματος κορωνοϊού στην Κύπρο μίλησε σε τηλεοπτικη εκπομπή η νοσηλεύτρια, κα. Μαρία Τριανταφύλλου.

Ένας 70χρονος ήταν το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στο νησί και εκείνη ήταν μαζί του καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Η κυρία Τριανταφύλλου έκανε λόγο για ανακούφιση από μερίδας της κοινωνίας καθώς «πέθανε αυτός που είχε και τόσα προβλήματα».

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση έκανε λόγο για «ανθρωποφαγία» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς ο εκλιπών είχε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Γράφουν ότι ήταν ένας άνθρωπος με τόσα προβλήματα υγείας, όπως μπορεί να είναι και κάποιος άλλος και ο κορωνοϊός τον πείραξε; Αυτή η ασέβεια προς την ανθρώπινη ζωή και τον θάνατο.

Πίσω από κάθε άνθρωπο με βεβαρυμένο ιστορικό ακόμα και με χαμηλό προσδόκιμο ζωής υπάρχουν άνθρωποι που τον περιμένουν και τον θέλουν, όσο αυτό και αν μας αφήνει αδιάφορους. Δεν είμαστε αναλώσιμοι αριθμοί, εμείς δεν βλέπουμε ιούς, βλέπουμε ανθρώπους.»

«Από πότε γίναμε όλοι μετρονόμοι της ζωής και αποφασίζουμε εάν κάποιος είναι οκ να ζήσει ή να πεθάνει; Αν ήταν έτσι τους ηλικιωμένους στα νοσοκομεία δεν θα τους περιθάλπταμε, γιατί έφτασαν μέχρι μια ηλικία. Άρα δεν θα είχε κανένα νόημα να ζουν».

Σε οτι αφορά στην κατάσταση του ασθενους πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς είπε:

«Διακρίναμε την αγωνία στα μάτια του για το που πάει, για το εάν θα γυρίσει πίσω. Αυτοί που λέμε οτι έχουν βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό δεν είναι μηχανές για τις βγάλουμε από την πρίζα για να μην λειτουργούνε.

Είναι άνθρωποι και που μιλούν και που αντιλαμβάνονται και που σκέφτονται και που ανησυχούν. Αυτός ο άνθρωπος παρά την κρισιμότητα της υγείας του είχε ανησυχίες, είχε αγωνία, μιλούσε και αντιλαμβανόταν. Κάποιος τους περιμένει στο σπίτι. Κρατούσε το τηλέφωνο στο χέρι του για να μην του πέσει.»

Η κυρία Τριανταφύλλου μίλησε για ευκαιρία για φυσική απόσταση, αλλά και για να έρθουν κοντά οι καρδιές των ανθρώπων.

«Μην κάνετε συμμαχίες με το θερίο εκεί έξω. Σεβαστείτε και τη ζωή και τον θάνατο. Ο ιός θα φύγει αλλά αυτό που θα μείνει θα είναι η ανθρωπιά μας».

Ακούστε τις δηλώσεις της

πηγή: alphanewslive.com