Αρχική InfoKids Νέα Σκηνές απείρου κάλλους στη Πάφο - Καθηγητής γυμναστικής πλάκωσε στο ξύλο μαθητές Γυμνασίου

Σκηνές απείρου κάλλους στη Πάφο - Καθηγητής γυμναστικής πλάκωσε στο ξύλο μαθητές Γυμνασίου

Σκηνές απείρου κάλλους στη Πάφο - Καθηγητής γυμναστικής πλάκωσε στο ξύλο μαθητές Γυμνασίου

Μια ντροπιαστική ημέρα για το χώρο της εκπαίδευσης ήταν η χθεσινή καθώς έλαβε χώρα ένα απίστευτο συμβάν ξυλοδαρμού μαθητών Γυμνασίου από τον καθηγητή τους σε Γυμνάσιο της Πάφου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η καταγγελία έγινε στην Αστυνομία χθες το απόγευμα, από τους μαθητές φερόμενους ως θύματα οι οποίοι ανέφεραν πως κτυπήθηκαν εν ώρα μαθήματος από καθηγητή του Σχολείου την ώρα της Γυμναστικής. Ακολούθως, μετέβησαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, όπου, σύμφωνα με την επί καθήκοντι ιατρό, οι δύο δεν είχαν οτιδήποτε, ο ένας έφερε μικροεκδορές και μώλωπες και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε, ενώ ο τέταρτος, που παραπονέθηκε για ζαλάδα, κρατήθηκε για προληπτικούς λόγους για παρακολούθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί το Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου. Όπως γίνεται και σε ανάλογες περιπτώσεις αναμένεται να διοριστεί ερευνών λειτουργός όπου θα επισκεφτεί σήμερα το Γυμνάσιο για λήψη καταθέσεων και αναλόγως των εξελίξεων θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της δρομολόγησης πειθαρχικής έρευνας .

Τι υποστηρίζει ο καθηγητής

Προσήλθε οικειοθελώς σήμερα, νωρίς το πρωί, και έδωσε κατάθεση ο καθηγητής ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία τεσσάρων μαθητών Γυμνασίου στην Πάφο τους πλάκωσε στο ξύλο. Ο καθηγητής εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης απο την Αστυνομία σε γραπτή κατάθεσή του αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση προβάλλοντας τους δικούς του ισχυρισμούς στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται. Ο καθηγητής ο οποίος παρέμεινε υποκράτηση αναμένεται εντός της ημέρας να αφαιθεί ελεύθερος. Στην κατάθεσή του φέρεται να ισχυρίζεται ότι οι μαθητές τον κοροϊδευαν αλλά σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν αντέδρασε ή δεν τους κτύπωσε όπως είναι η ισχυρισμοί τους. Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Πάφου.

Η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης

Με σχετική της ανακοίνωση η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης καταδικάζει και εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι καθηγητής κτύπησε μαθητές χθες σε Γυμνάσιο της Πάφου. Τέτοιες πρακτικές συμβαίνουν μόνο σε τριτοκοσμικά κράτη και όχι σε μία χώρα που θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκή, όπως αναφέρει.

Κάθε πρωί όταν ένας γονιός πηγαίνει το παιδί του στο σχολείο, πιστεύει ότι εκεί θα είναι ασφαλισμένο αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως φτάσαμε στο σημείο να ασκείται βία στα παιδιά από τους ίδιους που τάχθηκαν να τα προστατεύσουν και να τα εκπαιδεύσουν. Το Υπουργείο Παιδείας και οι λειτουργοί του, προστίθεται στην ανακοίνωση, φέρουν ακέραια την ευθύνη για την σωματική ασφάλεια και την ψυχική ευημερία των μαθητών. Κάθε σχολείο, συνεχίζει η ανακοίνωση, λειτουργεί βάση των Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων οι οποίοι προνοούν ποινές για μαθητές που ενδεχομένως να παρουσιάσουν παραβατική συμπεριφορά.

Αυτούς τους Κανονισμούς οφείλουν όλοι οι εκπαιδευτικοί να τους τηρούν κατά γράμμα, όπως απαιτούν από τα παιδιά να υπακούουν και να ακολουθούν αυτούς.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης επισημαίνει ακόμη πως δεν θα ανεχθεί καμία συγκάλυψη του γεγονότος και αν διαπιστώσει κάτι τέτοιο δεν θα διστάσει να κατονομάσει τον οποιονδήποτε. Απαιτεί μάλιστα από το Υπουργείο Παιδείας να απομακρύνει άμεσα τον εν λόγω καθηγητή από τη σχολική μονάδα. Παράλληλα απαιτεί όπως άμεσα προβεί σε διερεύνηση του περιστατικού και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου χρειάζεται.

"Αναλωνόμαστε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης της παραβατικής συμπεριφοράς των μαθητών. Ποιος όμως προστατεύει τα παιδιά μας από τυχόν εκπαιδευτικούς με τέτοια συμπεριφορά. Είναι ένα ερώτημα το οποίο καλείται να απαντήσει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο", καταλήγει η ανακοίνωση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter