Αρχική InfoKids Υγεία Σκόνη στην ατμόσφαιρα - Τι πρέπει να ξέρουν γονείς και παιδιά για να προστατευτούν αποτελεσματικά

Σκόνη στην ατμόσφαιρα - Τι πρέπει να ξέρουν γονείς και παιδιά για να προστατευτούν αποτελεσματικά

Σκόνη στην ατμόσφαιρα - Τι πρέπει να ξέρουν γονείς και παιδιά για να προστατευτούν αποτελεσματικά

Μπορεί να υποχώρησαν σε σχέση με την χτεσινή μέρα τα ποσοστά της σκόνης στην ατμόσφαιρα, ωστόσο σύμφωνα με τις προβλέψεις το φαινόμενο αναμένεται να επανέλθει… δριμύτερο. Κατά τη χθεσινή μέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και αποφασίστηκε η λήψη μέτρων τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα, και τα οποία τίθενται σε εφαρμογή ανάλογα με την χρωματική σήμανση όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα www.airquality.gov.cy.

Αναλυτικά:

Πράσινη σήμανση (1)

Όλες οι δραστηριότητες των σχολείων διεξάγονται κανονικά

Κίτρινη σήμανση (2)

Όλες οι δραστηριότητες των σχολείων διεξάγονται κανονικά.

Συστήνεται η παρακολούθηση των παιδιών με διαγνωσμένα προβλήματα υγείας που πιθανόν η υγεία τους να επιδεινώνεται με την παρουσία αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Προτροπή για χρήση μάσκας σε περίπτωση δυσφορίας.

Πορτοκαλί σήμανση (3)

Ακυρώνονται όλες οι υπαίθριες δραστηριότητες εντός και εκτός σχολικού χώρου (σχολικές εκδρομές, εκδηλώσεις κ.α.). Το μάθημα της φυσικής αγωγής διεξάγεται μόνο σε κλειστούς χώρους με τη χρήση μάσκας. Στο διάλειμμα γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Κόκκινη σήμανση (4)

Ακυρώνονται όλες οι υπαίθριες δραστηριότητες εντός και εκτός σχολικού χώρου. Περιορισμός στη μετακίνηση σε υπαίθριους χώρους και μόνο με χρήση μάσκας (αποχωρητήριο, νερό, καντίνα κτλ). Ακυρώνεται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Τι πρέπει να κάνετε αν το παιδί εμφανίσει ανεπιθύμητα συμπτώματα λόγω σκόνης

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε περίπτωση εμφάνισης ανεπιθύμητων συμπτωμάτων λόγω σκόνης, συνιστάται η επίσκεψη στον θεράποντα ιατρό τους ή σε Τμήματα Πρώτων Βοηθειών σε συνεννόηση με τον κηδεμόνα.

Στη διευρυμένη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Όλες οι βαθμίδες και Γραφείο Ασφάλειας και Υγείας), οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, Υπουργείο Υγείας, η Σχολιατρική Υπηρεσία, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η ΠΟΕΔ, η ΟΕΛΜΕΚ, η ΟΛΤΕΚ, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μ.Ε., η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δ.Ε. και ο Εκπρόσωπος Ερευνητικού Προγράμματος LIFE+MEDEA.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται στα σχολεία για τα αυξημένα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αποφάσισε τη μετάθεση των 65ων Παγκυπρίων Αγώνων Στίβου Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Οι αγώνες οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν αύριο, θα διεξαχθούν την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στον ίδιο χώρο και με το ίδιο πρόγραμμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter