Σοκ και θλίψη προκαλεί το βίντεο μικρών παιδιών που …παντρεύονται!

Σοκ προκαλεί το βίντεο που τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του κόσμου και δείχνει ένα 8χρονο κορίτσι να παντρεύεται ένα 10χρονο αγόρι, στην πόλη Κράγιοβα της Ρουμανίας. Τα παιδιά είναι Ρομά και στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την προετοιμασία του γάμου τους:

Το βίντεο τράβηξε ο τραγουδιστής  Alex de la Caracal, ο οποίος ήταν και αυτός που διασκέδασε τους καλεσμένους μετά την τελετή.

Σε αυτό βλέπετε την 8χρονη νύφη, περιτριγυρισμένη από καλεσμένους που προσπαθούν να της βάλουν τις τελευταίες πινελιές και να της φτιάξουν το τεράστιο ροζ νυφικό της. Ο 10χρονος γαμπρός χόρευε μόνος του, υπό τους ήχους των φολκλόρ τραγουδιών του de la Caracal, ο οποίος κάποια στιγμή ακούγεται να του λέει: «Ασε τα παιχνίδια σου στην άκρη, σήμερα παντρεύεται τη νύφη σου».

Οι γάμοι μεταξύ ανηλίκων είναι παράνομοι στη Ρουμανία και ο αυτοαποκαλούμενος ηγέτης της κοινότητας των Ρομά Ντόριτς Κιόμπα ανακοίνωσε πριν από τέσσερα χρόνια ότι οι Τσιγγάνοι που παντρεύουν τα ανήλικα παιδιά του θα παραδίδονται στην αστυνομία.

Γι’αυτό και ένας από τους καλεσμένους, ο Don Vochin, πυποστήριξε ότι δεν ήταν ένας κανονικός γάμος αλλά μια τελετή στην οποία τα δυο παιδιά… λογοδόθηκαν. Ο γάμος θα γίνει όταν τα παιδιά ενηλικιωθούν.

Το 2011 ένας ανάλογος γάμος έγινε στο χωριό Γαλάτι στη Μολδαβία. Τα παιδιά ήταν 8 και 7 ετών και φυσικά παρενέβη η αστυνομία. Οι αρχές, στη συνέχεια δήλωσαν ότι ο γάμος δεν θεωρείται νόμιμος καθώς δεν είχε δηλωθεί στο δημαρχείο.

Πηγή:  iefimerida.gr