Σοκ: Νυχτερίδα δάγκωσε 2χρονο ενώ κοιμόταν στην κούνια του

Πανικόβλητη στις 2:00 το ξημέρωμα, η μαμά του 2 ετών Kian Mallinson, από το Hull της Μ. Βρετανίας, άκουσε τον γιο της να ουρλιάζει από το δωμάτιό του.

Το παιδάκι το είχε μόλις δαγκώσει νυχτερίδα ενώ κοιμόταν και από το πόνο άρχισε να ουρλιάζει σπαρακτικά. Η μαμά του νόμισε αρχικά ότι ο μικρούλης είχε κάποιον πονόκοιλο, όμως, το παιδί συνέχισε να ουρλιάζει ακόμα και όταν τον πήρε αγκαλιά, ενώ έδειχνε συνέχεια την πόρτα, καθώς δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει. Τον πήρε, λοιπόν, να κοιμηθεί μαζί της.

Το επόμενο πρωί η κ. Smith παρατήρησε τρία μικρά σημάδια στο χέρι του Kian και όταν πήγε στην κούνια του βρήκε να έχει σφηνώσει στο κρεβάτι του μία νυχτερίδα!

Όπως περιγράφει η ίδια, «η νυχτερίδα πετάχτηκε και άρχισε να περπατάει στο πάτωμα του δωματίου. Τρομοκρατήθηκα. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν ταραντούλα. Δεν έχω ουρλιάξει ξανά τόσο δυνατά».

Ο άντρας της κατάφερε να την πιάσει και να την βάλει σε ένα κουτί, το οποίο έβγαλε εκτός σπιτιού, ενώ οι ειδικοί που είδαν αργότερα το παιδί επιβεβαίωσαν, ότι δαγκώθηκε από το πιο συχνό είδος νυχτερίδας στη Μ. Βρετανία, τη νανονυχτερίδα, το άνοιγμα των φτερών της οποίας φτάνει τα 23 εκατοστά.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτική ένεση κατά της λύσσας, όπως συμβούλεψε ο παιδίατρος. Όπως ήταν φυσικό, η μαμά του πανικοβλήθηκε στο ενδεχόμενο μιας τόσο σοβαρής ασθένειας.

Το παιδί πλέον δυσκολεύεται να κοιμηθεί τη νύχτα στο δωμάτιό του, ωστόσο αναρρώνει φορώντας υπερήφανα ένα t-shirt με τον Batman.

Θα χρειαστεί πάντως να κάνει 3 ακόμα ενέσεις.

Οι γονείς του υποστηρίζουν, ότι δεν έχουν ιδέα πώς μπήκε η νυχτερίδα στο δωμάτιό του –ίσως από το παράθυρο που είχαν αφήσει ανοιχτό νωρίτερα για λίγη ώρα.

Ωστόσο, η νυχτερίδα βρέθηκε νεκρή λίγο αφού οι γονείς την έβγαλαν έξω, οπότε στάλθηκε για εξετάσεις, προκειμένου να διερευνήσουν αν μετέφερε ασθένειες. Ευτυχώς δεν διαπιστώθηκε τίποτα τέτοιο!

Ειδικός στις νυχτερίδες, πάντως, μιλώντας στις ειδήσεις είπε, ότι «οι νυχτερίδες δεν θέλουν να μπουν στα σπίτια μας, όμως συμβαίνει καμιά φορά κατά λάθος.»

Ο τελευταίος θάνατος από τέτοιο δάγκωμα καταγράφηκε το 2002, όταν ο 52χρονος Scot David McRae δαγκώθηκε από νυχτερίδα-βρικόλακα στη Βραζιλία και νόσησε με λύσσα.

Πηγή: dailymail.co.uk