Σοκ στη Λεμεσό – Κροτίδα τραυμάτισε μαθήτρια σε σχολική αίθουσα

Χειροπέδες σε δυο ανήλικους, 14 και 15 ετών, φόρεσε η Αστυνομία, μετά τη ρίψη κροτίδας σε σχολική αίθουσα δημόσιου σχολείου της Λεμεσού, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 14χρονης μαθήτριας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε όταν τρία νεαρά πρόσωπα, που δεν ήταν μαθητές του σχολείου, εισήλθαν παράνομα σε αυτό και έριξαν την κροτίδα από το παράθυρο, την ώρα του μαθήματος. Από την έκρηξη τραυματίστηκε 14χρονη μαθήτρια η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού με έγκαυμα πρώτου βαθμού στο δεξιό μηρό και αφού τις παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, αποχώρησε.

Για την υπόθεση, που αφορά παράνομη είσοδο σε σχολικό χώρο και αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις, η Αστυνομία συνέλαβε τον 14χρονο και τον 15χρονο, ελληνικής και βουλγαρικής υπηκοότητας αντίστοιχα, ενώ αναζητεί τα στοιχεία του τρίτου προσώπου, ενός 13χρονου Ελληνοκύπριου.Οι δυο συλληφθέντες ανακρίθηκαν γραπτώς στην παρουσία των γονιών τους, ενώ δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε από τις έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους. Σήμερα οι δυο ανήλικοι αναμένεται να κατηγορηθούν γραπτώς και να αφεθούν ελεύθερο.

Τι συμβουλεύει η Αστυνομία για την χρήση κροτίδων

Η Αστυνομία συνεχίζει την εκστρατεία για πάταξη του φαινομένου χρήσης κροτίδων, το οποίο αποτελεί ένα επικίνδυνο έθιμο της γιορτής του Πάσχα, δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, με αφορμή τον τραυματισμό μαθήτριας από ρίψη κροτίδας στην τάξη της, εν ώρα μαθήματος.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού υπενθύμισε τα μέτρα που πρόσφατα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως εκκλησιαστικών αρχών, επαρχιακής διοίκησης, πυροσβεστικής, δήμων και κοινοτήτων, τους οποίους κάλεσε «να συνδράμουν στις προσπάθειες της Αστυνομίας για να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο και να προλάβουμε τα χειρότερα».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, στον τομέα της πρόληψης η Αστυνομία κάνει ανακοινώσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση κροτίδων και το ανεξέλεγκτο άναμμα λαμπρατζιών.

Στον δε τομέα της καταστολής, «συνεχίζει τη δράση της η ομάδα καταστολής, η οποία δραστηριοποιείται εκεί και όπου παρουσιάζεται πρόβλημα και έχουν παρουσιαστεί προβλήματα σε ενορίες και σε γειτονιές, όπου η Αστυνομία κλήθηκε αρκετές φορές από πολίτες για να επέμβει».

«Καλούμε λοιπόν όλους τους φορείς, την οικογένεια, το σχολείο, το οικογενειακό φιλικό περιβάλλον, να συνδράμει σε αυτές τις προσπάθειες μας, με απώτερο σκοπό να προλάβουμε τα χειρότερα και να προστατεύσουμε τους νέους μας», συμπλήρωσε ο κ. Σωτηριάδης.