Λευκωσία: Πατέρας χτύπησε τον γιο του και το δικαστήριο σχεδόν τον αθώωσε!

Μετά την ιστορία της μικρής 13χρονης, την οποία χτύπησε ο πατέρας της για ανούσιο λόγο και τιμωρήθηκε σήμερα, ένας άλλος πατέρας δικάστηκε για τον ίδιο λόγο με το δικαστήριο σχεδόν να τον… αθωώνει για την αποτρόπαια πράξη του.

Ο ανούσιος λόγος για τον ξυλοδαρμό

Ο 45χρονος πατέρας σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στην δικαστική αίθουσα, κτύπησε το 6χρονο παιδί του προκαλώντας του πραγματική σωματική βλάβη. Ο λόγος; Το ότι ο μικρός έλεγε ότι δεν θέλει να πάει στο σχολείο!

Το Δικαστήριο εξέφρασε τη θέση ότι αυτού του είδους οι πράξεις είναι σκληρές, απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν ανεχτές. Μάλιστα, τόνισε πως η άσκηση βίας σε ένα παιδί, δεν προκαλεί μόνο σωματικό πόνο, αλλά θίγεται η υπόληψη και η προσωπικότητα του.

Η Δικαστής λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα των αδικημάτων, τόνισε πως πρέπει να επιβάλλονται αποτρεπτικές ποινές, αφού τα δικαστήρια έρχονται αντιμέτωπα με τέτοιου είδους υποθέσεις πολύ συχνά. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στην εν λόγω υπόθεση κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί αναστολή, εφόσον ο 45χρονος είναι πατέρας τριών παιδιών και όλα εξαρτώνται οικονομικά από τον ίδιο.  

Στο τέλος η Δικαστής δεν παρέλειψε να συμβουλεύσει τον 45χρονο πατέρα να χρησιμοποιεί τον διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων με τα παιδιά του.  

Η ποινή που του επιβλήθηκε;

45 ημέρες φυλάκιση με τρία χρόνια αναστολή!