Αρχική InfoKids Νέα Σοκ στην Πάφο - Σκληρό bullying σε 13χρονη μαθήτρια - 3 συμμαθητές την γύμνωσαν δημόσια στο σχολείο

Σοκ στην Πάφο - Σκληρό bullying σε 13χρονη μαθήτρια - 3 συμμαθητές την γύμνωσαν δημόσια στο σχολείο

Σοκ στην Πάφο - Σκληρό bullying σε 13χρονη μαθήτρια - 3 συμμαθητές την γύμνωσαν δημόσια στο σχολείο

Ένα απίστευτο περιστατικό bullying συνέβη την περασμένη εβδομάδα ( 28 Φεβρουαρίου) σε Γυμνάσιο της Πάφου όπου 3 ανήλικοι μαθητές παρενόχλησαν σεξοαυλικά και έκαναν bullying σε 13χρονη συμμαθήτρια τους.  Για το εν λόγω περιστατικό προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία η μητέρα της ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το taxidromos24.com, οι τρεις μαθητές κακοποιήσαν σεξουαλικά τη συμμαθήτρια τους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο γήπεδο του σχολείου όπου την έγδυσαν και έγραψαν με μαρκαδόρο στο σώμα της προβαίνοντας σε άσεμνες πράξεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου και η μητέρα του κοριτσιού έχει ήδη προβεί σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία που διερευνα την υπόθεση. Όλα συνέβησαν εν ώρα διαλείμματος σε χώρο που χρησιμοποιείται δίπλα από το σχολείο ως γήπεδο. Ενώ συνήθως υπάρχει εκπαιδευτικός ο οποίος κινείται στον χώρο και επιβλέπει, οι μαθητές δεν έγιναν αντιληπτοί και επιτέθηκαν στην 13χρονη μαθήτρια κοροϊδεύοντας την, βγάζοντας της τα ρούχα και γράφοντας με μαρκαδόρο στο σώμα της ενώ προέβηκαν σε άσεμνες πράξεις. Το ένα εκ των αγοριών είχε προσπαθήσει να σταματήσει τους υπόλοιπους.

Το Υπουργείο Παιδείας στηρίζει την 13χρονη μαθήτρια

Παιδαγωγική και συμβουλευτική στήριξη στην 13χρονη μαθήτρια παρέχει το Υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφέρει στην OffsiteCy, ο Επαρχιακός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, Στέλιος Θεοφίλου, από τη στιγμή που το περιστατικό ήλθε στην αντίληψη του Υπουργείου Παιδείας το θέμα έτυχε του ενδεδειγμένου χειρισμού. Σύμφωνα με τον κ. Θεοφίλου έχουν δοθεί οδηγίες και συστάσεις στη διεύθυνση του σχολείου και το θέμα θεωρείται περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης.

Αύριο η ομάδα άμεσης παρέμβασης θα έχει σύσκεψη στο σχολείο σχετικά με θέματα μαθητικής παραβατικότητας ενώ το θέμα αντιμετωπίζεται και πειθαρχικά καθώς θα επιβληθούν παιδαγωγικά μέτρα στους τέσσερις μαθητές.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδαγωγικά μέτρα ξεκινούν από επίπληξη έως και δια παντός αποβολή από το σχολείο.

Ο κ. Θεοφίλου τονίζει στην OffsiteCy ότι και οι θύτες οι οποίοι είναι παιδιά χρειάζονται την απαραίτητη καθοδήγηση και εάν χρειάζεται θα γίνει με παρακολούθηση εκπαιδευτικού ψυχολόγου. Ενδεχομένως το σχολείο να ενταχθεί επίσης σε πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της βίας.

 


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter